Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je održao sastanak s gospodarstvenicima, a zatim i s predstavnicima Zagrebačkog holdinga oko izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba i Sesveta, te ih pozvao da se do 14. veljače, do kada traje prethodna rasprava, jave u Gradsku upravu sa svojim prijedlozima i potom uključe u javnu raspravu u prvoj polovici svibnja.


Bandić je u Gradskoj skupštini napomenuo kako je na njegovu inicijativu prije mjesec i pol dana poslano oko dvije tisuće pisama gospodarstvenicima u kojima su ih obavijestili da se ide u izmjenu i dopunu GUP-a, a kako bi od njih dobili povratne zahtjeve.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević - 1 Ide Bandićevim stopama? Je li Pavičić Vukičević našim novcem platila oglas u medijima kako bi se pohvalila projektima u Zagrebu Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Kad Bandić darove nosi: Radnici Holdinga, ZET-a te VIO-a dobit će znatno veću božićnicu i po 500 kuna mjesečno do kraja godine

Rekao je da su se danas sastali kako bi ih podsjetili da izvrše ono što je potrebno ususret izmjenama i dopunama tog strateškog dokumenta, te da im je Gradska uprava na raspolaganju. Izrazio je uvjerenje da će u srpnju ili kolovozu o izmjenama i dopunama GUP-a raspravljati i gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine, kako bi se GUP Grada Zagreba i Sesveta mogao donijeti prije jeseni.

'Ovdje će biti u idućih četiri mjeseca dosta diskusije na temu što je interes Grada, što je pogodovanje investitorima i što je politika Grada. Bit će puno demagogije, bit će svega. Sve je na stolu. Interes Grada je da budemo servis građanima i logistika poduzetnicima. Interes Grada je da u krizno i recesijsko vrijeme pomognemo ljudima da sačuvaju postojeća radna mjesta i da otvore koje novo. To je interes Grada - poštujući pritom Statut, Poslovnik, pozitivne propise, proceduru i zakone, pozitivne zakonske propise', istaknuo je Bandić.

Bandić o zapošljavanju u Gradu: Da zaposlim nekog Bandića, morao bih seliti

Dodao je da je to zadaća Gradske uprave, a 'bilo kakva vrsta demagogije je pucanje u prazno'. 'Ne skrivamo se ni iza čega, ne bježimo od odgovornosti, sve je na stolu, sve je transparentno i pomoći ćemo ljudima da prežive ovo krizno i recesijsko vrijeme, jer mi smo ovdje zbog tih ljudi, u gradu, a ne oni zbog nas i to moramo shvatiti', rekao je Bandić.

Naglasio je kako GUP Zagreba i Sesveta nije nešto virtualno, nije 'tabu tema, nije ništa strano, nego naše'.

Na sastanku s predstavnicima Zagrebačkog holdinga Bandić je rekao kako očekuje punu sinergiju kompentencije i zajedništva između gradskih ureda i poduzeća. 'Kad smo realizirali projekt, onda je problem riješen', poručio je. Posebno se osvrnuo na projekt Medvednice i rekao kako Grad ima dobar odnos s ministricom graditeljstva i prostornoga uređenja Ankom Mrak Taritaš te da je sada vrijeme da se to riješi jer, kako je rekao, 'grad bez žičare na Sljeme, nije grad'.

Najavio je i da se na Medvednici namjerava zasnježiti skijaške staze, napraviti jezero i smještajne kapacitete za skijaše. Bandić očekuje da će do kraja godine pred saborskim zastupnicima biti prostorni plan za Medvednicu, da bi do 2016. to sve napravili i da 'auti na Sljemenu budu prošlost'.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić istaknuo je kako je inicijativa gradonačelnika dobrodošla te najavio da će Holding tražiti niz preinaka u GUP-u te maksimalno rastezanje do 'crvene crte' što se može i da im se 'pogoduje'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook