Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova rasprava u najkraćem roku

Bandić o odmazdi zbog GUP-a: "Neću više nijednu riječ reći, možete mi kliještima izvlačiti odgovore iz usta"

Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić Galerija 1/1 >>
Milan Bandić nije želio komentirati napise kako će nakon GUP-a uslijediti njegova odmazda prema HDZ-u i uklanjanje kadrova te stranke iz gradskih poduzeća.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je napise kako bi nakon pada GUP-a mogla uslijediti njegova odmazda i uklanjanje HDZ-ovih kadrova iz gradskih poduzeća.

Pročitajte i ovo Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

Poručio je kako je o toj temi rekao sve što je imao.

"Pogledajte sve što sam govorio. I nijednu riječ neću reći, sve sam rekao, za pametne dosta. Neću odgovoriti taman mi kliještima vadili odgovore iz usta", rekao je Bandić.

Na pitanje kad će se ponovno raspravljati o zagrebačkom GUP-u, Bandić je odgovorio da će se to dogoditi u najkraćem zakonskom roku.

Među prvima na popisu je i žena HDZ-ovog gradskog zastupnika, Kazimira Ilijaša - Ivona Ilijaš, koja je trebala zauzeti mjesto direktorice Gradske plinare Zagreb-opskrba, ali taj transfer je sada navodno stopiran. Na popisu za smjenu je i Ena Ercegovac, bliska suradnica Andrije Mikulića, također zaposlena u Gradskoj plinari.

"Nemam komentara na to. Zakon o radu postoji i temeljem toga sve je jasno", rekao je Ilijaš.

Ena Ercegovac, ovu temu nije željela komentirati, ali iz njezine tvrtke poslan je dopis kako nije točno da radi na poziciji direktora.

"Ena Ercegovac je voditelj službe marketinga i korporativnih komunikacija", priopćeno je iz Gradske plinare Zagreb. A strahuju li od odmazde ostali HDZ-ovci?

"Ne strahujem od odmazde. Valjda postoji razlog zašto su ljudi zaposleni", uvjeren je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

"Ona osoba koja je došla po ključu podobnosti, a nije kompetentna za određenu funkciju, koja je zaposlena bez javnih natječaja, tim osobama se treba zahvaliti, neovisno jesu li članovi HDZ-a ili neki druge stranke", napominje Ivan Ćelić, saborski zastupnik.

Oporba smatra da ljubav neće tako lako puknuti.

"Možda je ovo samo bila farsa za javnost, ovo odbijanje GUP-a pa za tri mjeseca nakon što prođu unutarstranački izbori, gradski zastupnici HDZ-a budu imali drugačiji stav", mišljenja je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić.

Stav gradonačelnika je da za tri mjeseca u proceduru ide novi GUP. Ovom su presudili izbori u HDZ-u, a novom bi lako mogli - parlamentarni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene