Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Bandić negira ustavna prava građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz udruge GONG su priopćenjem reagirali na istupe Milana Bandića u medijima, kritizirajući njegov način razmišljanja i izjave po kojima su mu građani s jedne strane učitelji, a s druge strane, u politici i javnim poslovima mogu sudjelovati samo pet minuta koliko na biračkim mjestima provedu svake četiri godine.

GONG smatra da Bandić negira građanima ustavno zajamčeno pravo na izražavanje jer se "trebaju strpjeti do izbora da dođe 'njihova' politika" svi oni koji žele znati što Grad radi, traže odgovore ili javnu raspravu, kritiziraju ili izražavaju mišljenje suprotno od onoga koje zastupa gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Mnogi ih uzimaju zdravo za gotovo: Ovo je popis prednosti članstva u jednom od najvažnijih saveza na svijetu Parking na Markovom trgu - 2 Sigurnosna procjena Zašto je Markov trg i dalje zatvoren za građane? ''Javnost ima puno pravo znati sve činjenice o razini opasnosti''

Po GONG-ovom mišljenju, Bandić omalovažava i sve građane koji su prošlog vikenda na Cvjetnom trgu iskoristili pravo na javno okupljanje buneći se protiv rušenja postojećih kuća u centru grada.

"Omalovažavajući jednog aktivista, omalovažio je sve građane i aktiviste koji se proteklih godina 'nisu snašli' na način na koji su to uspjeli brojni političari i biznismeni, pa su po toj logici
podobniji za razgovore i pregovore", navodi, uz ostalo, GONG.

GONG u priopćenju podsjeća sve građane da imaju pravo biti aktivni, kritizirati, prosvjedovati i izražavati svoje mišljenje, organizirati peticije, tražiti referendum.

"Imamo pravo i podnositi predstavke i pritužbe, prisustvovati
sjednicama predstavničkih tijela i pravo da tražimo i organiziramo javne rasprave o svim pitanjima od našeg interesa", ističu iz GONG-a i dodaju da građani imaju pravo znati, reći i sudjelovati onoliko koliko žele i kad žele jer im ta prava daju Ustav RH i hrvatski zakoni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene