Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mlade' i 'stare' četvrti

Baby boom u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb poslijednjih godina bilježi demografski boom. Naime, zadnjih sedam godina broj novorođene djece konstantno raste.

Godine 2002. rođeno je 7.049 djece, a 2008. godine rodilo se 8.377 djece, što je povećanje od čak 19 posto, piše Novi list. Zasluga je to i gradske uprave koja dodjeljuje prilične porodiljne naknade pa je tako zagreb 2008. godine, prvi put nakon petnaest godina, zabilježio prirodni prirast stanovništva.

Pročitajte i ovo Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju... Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

Zanimljivo je da nisu sve gradske četvrte jednako 'stare' ili 'mlade'. Tako kvartovi u središtu Zagreba bilježe negativan prirodni prirast, odnosno postepeno se prazne od stanovništva, dok četvrti na rubovima grada bilježe velik broj novorođene djece. Najviše beba rodilo se u Sesvetama, nakon toga u Stenjevcu. Izrazito negativan prirodni prirast bilježe Gornji Grad-Medveščak i Trnje, navodi Novi list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene