Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za 20 km potrošili 3 milijarde kn

Autocesta koja se zove Zagreb - Sisak ne vozi ni u Zagreb ni u Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sada je to jedna od najskupljih autocesta duga 20 kilometara. Gradi se već 9 godina, a stoji 3 milijarde kuna.

Autoceste Vlada neće monetizirati već privatizirati, točnije do kraja godine naći će privatnog partnera. Ministar Hajdaš Dončić apleira na građane da podrže plan. Od referenduma ništa, ali prodaja dionica HAC-ONC-a se nastavlja.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

"Ono što želimo postići je da hrvatski građani ne plaćaju kamatu bankama sljedećih 35 godina nego da plate što je moguće manje", rekao je predsjednik vlade Zoran Milanović.

Vlada odustala od monetizacije autocesta!

Ministarstvo i DUUDI će napisati poseban zakon koji za nekoliko tjedana ide na Vladu, pa pred Sabor prije ljetne stanke. Do kraja godine dionice HAC-ONC-a će se na tržištu ponuditi mirovinskim fondovima, ulagačima i građanima.

"Očekujemo miljardu i 300 miljuna eura. Gdje će 49 posto biti u vlasništvu države, a 51 posto će bit namijenjeno akterima na tržištu kapitala. A autoceste će ostati trajno javno HAC-a koji će ujedno biti suvlasnik tog poduzeća", pojasnio je ministar prometa, pomorstva i veza, Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović otvorio je danas dionicu autoceste Zagreb-Sisak od Buševca do Lekenika, dugu 11,2 kilometra. Taj dio nastavlja se na poddionicu Velika Gorica - jug - Buševec, koja je izgrađena 2009. godine. Gradnja nove dionice započeta je 2010. godine, s ukupnom investicijom od 700 milijuna kuna bez PDV-a. Završetkom njezine izgradnje u prometu su 22 od ukupno 48 kilometara autoceste Zagreb-Sisak.

Premijerov posjet četvrti je put da politika pohodi vječno nedovršenu autocestu. Stanovnici Lekenika iznimno su se obradovali iako cesta još nije gotova.

Da, u pitanju je Hrvatska: Tri milijarde kuna za cestu bez početka i kraja

Dionica autoceste koja bi trebala spajati Zagreb i Sisak. No, umjesto Siska na kraju autoceste- šuma. U 9 godina uspjelo se sagraditi čitavih 20 kilometara, a potrošeno je gotovo 3 milijarde kuna. Zagreb se vidi, ali do Zagreba se ne može. Premijer je rekao da će ova dionica biti gotova u devetom mjesecu. Dotad se autocesa Zagreb - Sisak zapravo zove autocesta Lekenik - Velika Gorica.

I ove tri milijarde kuna dio su golemih dugova cestarskih tvrtki koji ukupno iznose 4,3 milijarde eura. Dio će se vratiti prodajom dionica HAC-ONC-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene