Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impresivne fotografije

Astronaut objavio snimke hrvatskih otoka iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronaut Alexander Gerst objavio je fotografije hrvatskih otoka iz svemira koje je snimio dok je boravio na ISS-u.

Alexander Gerst, njemački astronaut koji je boravio na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) i koji je poznat po tome što objavljuje fotografije koje je snimio u svemiru, danas je na svom Twitteru objavio fotografije, kako ih je nazvao – hrvatskih otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati Zakona o otocima Samo 2 hrvatska otoka od njih 50 naseljenih bilježe pozitivan prirodni prirast Slika nije dostupna Četvrti čovjek na Mjesecu: "Znam da vanzemaljci nisu bili na Zemlji, a evo i zašto..."

Kako Hrvatska izgleda iz svemira impresioniralo je astronauta Gersta. Dok je Međunarodna svemirska postaja na kojoj je boravio od svibnja do studenog 2014. kružila oko Zemlje, on je marljivo, kako za službenu, tako i za vlastitu arhivu bilježio predivne fotografije.

Svoje pratitelje na Twitteru svako bi malo obradovao novom impresivnom fotografijom koju bi snimio, a objavljivati je nastavio i nakon što se vratio na Zemlju.

Danas je tako objavio dvije fotografije koje prikazuju hrvatsku obalu i na kojima se jasno vide hrvatski otoci, a na jednoj od njih pobliže se vidi Brački kanal.

 

Prizore koje možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji snimio je, kako navodi na svom Flicker računu, 20. listopada 2014. S obzirom na to da su Nijemci česti gosti na našoj obali, ne bi čudilo ni da je Gerst senitmentalno vezan za područje otoka koje je fotografirao iz svemira.

'Svijet vjerojatno izgleda neopisivo bolje odozgo. Tako krhak, a s toliko mogućnosti. Kao gledanje u oči djetetu', komentirala je ove fotografije korisnica Twittera.

Podsjetimo, ovaj njemački astronaut je još dok je boravio u svemiru bio veoma aktivan na društvenim mrežama te u nekoliko navrata objavio fascinantne prizore Zemlje. Između ostalog, bio je tu i prizor iz Kazahstana, odnosno tamošnjih naftnih polja te vatre koja suklja s platformi. 'Vatra se može vidjeti iz orbite i tijekom dana', napisao je tada  Gerst.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene