Nekretnine porečke građevinske tvrtke u stečaju našle su se na dražbi porečkog suda u čemu ne bi bilo ništa bilo sporno da dio tih 56 nekretnina već nije kupljen i uredno plaćen.

Galerija


Vlasnici stanova o tome nisu obaviješteni jer nisu stranke u postupku već su dovedeni pred gotov čin. Iako vlasnik tvrtke ima i drugih, iznimno vrijednih nekretnina, stečajni upravitelj odlučio je ne izuzeti iz dražbe već otkupljene stanove. Odvjetnici su danas, na sreću, uspjeli odgoditi dražbu. No, to je samo kupovanje vremena.

Vezani članci Na aukciji su prodavane stvari Hugha Hefnera (Foto: AFP) Aukcija s predmetima Hugha Hefnera: Prodan prvi broj Playboya, ali i Hefnerov prsten za viagru Prodaja državnih vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Država rasprodaje svoja vozila: Cijene se kreću već od primamljivih 600 kuna

„Ja zastupam ljude koji su dio tih nekretnina kupili, imaju kupoprodajne ugovore, isplatili su u cijelosti kupoprodajnu cijenu i imaju original dokaze o isplati cijele kupoprodajne cijene. Oni nisu nikome dužni, u tim stanovima žive gotovo 20 godina“, kaže odvjetnica Katarina Jukić.

Odvjetnica Vesna Kovačević Fras ističe kako je riječ o ljudima koji su kupili stanove te ih platili ovršeniku o čemu postoje i dokazi.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr