Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Ante sedam godina nije dolazio na posao, a dobivao je plaću: Tužio firmu nakon što su mu dali otkaz

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ante punih sedam godina nije dolazio na posao, tužio je ustanovu u kojoj je radio, a sud je sada odlučio da poslodavcu mora platiti 137.000 eura odštete.

Ante je bio zaposlen kao kućni majstor u domu za djecu na području Zagreba. No, uprava nije bila zadovoljna njegovim radom te su ga zbog toga više puta upozoravali. No Ante je, umjesto da promjeni stav prema poslu ili promjeni posao, tužio ustanovu u kojoj je radio tvrdeći da ga uznemirava i diskriminira.

Cijela priča započela je u studenom 2012., a nakon što je Ante tužio ustanovu prestao je dolaziti na posao. No, poslodavac mu je punih sedam godina, sve do prosinca 2019., isplaćivao punu plaću, kao i darove za zaposlenike. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krešimir Crnogaća Emotivna objava zaručnice mladog preminulog liječnika: "Ne budite neznalice, neliječnici i neljudi"

Ante na sudu nije dokazao da ga je poslodavac uznemiravao na osnovi spola, diskriminirao, omalovažavao ili podcjenjivao njegov rad, piše Danica

Drugostupanjsku i pravomoćnu presudu kojom se odbija njegova tužba Ante je dobio potkraj listopada 2019. godine. Ubrzo nakon toga samoinicijativno se pojavio na poslu, a Dom mu je odmah uručio otkaz jer sedam godina nije dolazio na posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Policija po autocesti jurila kamionet koji je krivudao: Kada su ga napokon zaustavili, šokiralo ih je tko sjedi za volanom

Pročitajte i ovo Ilustracija pitanje javnog zdravstva Europska zemlja namjerava zabraniti jednokratne e-cigarete: "Mladi se na to lako naviknu"

Ante ih nakon toga ponovno odlučuje tužiti, tvrdeći da je otkaz nezakonit i traži da ga ipak vrate na posao. Postupak je u tijeku i još nije donesena presuda.

Ovih dana sud je odlučio, nakon što je Dom je protiv njega digao tužbu, da Ante bivšem poslodavcu mora platiti više od milijun kuna, odnosno oko 137.000 eura: 119.000 eura za bruto plaće plus 18.400 eura naknade troškova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene