Bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak ekskluzivno za Novu TV rekao je da je on taj koji je pozvao odvjetnika Šavorića u Vladu. Ante Ramljak sam se obratio Novoj TV.

Galerija


Htio je, kaže, da se čuje njegova strana priče. U trenutku angažmana odvjetnika Šavorića, tvrdi Ramljak, nije se znalo za poveznicu s ruskom bankom.

Vezani članci Zoran Milanović i Mislav Bago Zoran Milanović iznenadio najavom skromne inauguracije Selfie za kraj "Da se dobra tradicija ne prekine": Specijalna emisija Nove TV i ovog puta završila selfijem, pogledajte kako je ispao

A poslije ih je odvjetnik Šavorić uvjeravao, objašnjava Ramljak, kako s Rusima nema formalni angažman nego da ga se propituje preko njegova partnera.

S Ramljakom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara-Knezović:

Tko je doveo odvjetnika Šavorića u Vladu na čiju preporuku?

Tog dana kad smo razgovarali u Vladi oko toga da nam trebaju pravni savjetnici, kad smo došli u fazu da trebamo i pravni savjet, razgovarali smo o više odvjetničkih kancelarija koje bi pozvali. Između ostalog, na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić od strane Vlade. Pozvano je u tom trenutku 4, 5 odvjetničke kancelarije od kojeg su naknadno dvije imale sukob interesa jer su radile za Agrokor ili u Agrokoru. Jedna odvjetnička kancelarija nije imala dovoljno stručnosti u korporativnom pravu dok je gospodin Šavorić, s obzirom na njegovu stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama, ostao s nama kao pravni savjetnik u timu.

Zašto ste svih ovih dana šutjeli, gotovo tri tjedna, zašto ste baš dan prije sabora HDZ-a odlučili reći da ste vi pozvali gospodina Šavorića?

Kad pogledate što se sada događa, da se vrši strašan pritisak na to tko je pozvao gospodina Šavorića - tko ga je predložio i kad vidite da u takvim situacijama postavlja se pitanje i predsjedniku Vlade, našao sam za shodno sada u ovom trenutku da se otvoreno javim i da kažem ono što je bilo tog trenutka na sastanku, a to je da se na moj prijedlog gospodin Šavorić pozove u Vladu.

Je li Vam netko to iz premijerove blizine sugerirao da kažete?

Ne, apsolutno ne! Apsolutno ne. Nemam nikakve kontakte s nikim u zadnjih dva i pol mjeseca, tri od kad nisam izvanredni povjerenik s nikim iz premijerove blizine.

Je li premijer otpočetka znao da će autori Lex Agrokora kasnije postati savjetnici?

Ne, o tome se uopće nije raspravljalo u tim trenucima. Ali kažem ovo je isključivo bila moja želja da dam izjavu i da odmaknem sve ove insinuacije koje se u ovom trenutku vežu za predsjednika Vlade i neki eventualni sukob interesa, a za neke detaljnije intervjue bit će vremena u narednoj budućnosti.

 

Anti Ramljaku htjeli smo postaviti i više pitanja od ovog ali on je samo želio govoriti o tome tko je angažirao odvjetnika Šavorića.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr