Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RIJETKO VIĐENO

Neuobičajen potez gradonačelnika Vrgorca: Otpustio administratore pa njihovim uredima proširio vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu", napisao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Mladi gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na društvenim je mrežama objavio status o potezima koje je poduzeo za poboljšanje rada vrtića. Ne bi tu bilo ničeg neobičnog da pritom nije učinio nešto što je rijetko viđeno u hrvatskim okvirima. Status prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi klub u Saboru Nezavisna lista mladih: "Ne želimo ostati zaključani u ideološkim podjelama prošlog stoljeća" Slika nije dostupna na hitnu u - mostar Gradonačelnik Vrgorca pokopao Kujundžićevu ideju: "Ova odluka je izvan svake pameti!"

"Kada su nam građani dali povjerenje, dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu. 

Prozivani smo godinu dana da smo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece."

Podsjetimo, Pranić je po stupanju na dužnost povukao neke za većinu političara neuobičajene poteze – smanjio je plaću svim djelatnicima gradske uprave, pa i sebi, te u relativno kratko vrijeme skresao dug gradskog proračuna za više od dva milijuna kuna.

Po podacima portala Gradonačelnik.hr, Pranić je najštedljiviji gradski čelnik u Hrvatskoj, mjesečno prima 4306 kuna neto i jedini je gradonačelnik s plaćom nižom od prosječne hrvatske plaće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene