Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Andrej Plenković osudio je izjavu Milorada Pupovca koji je Hrvatsku usporedio s NDH-a, ali nije javnosti rekao mogu li njihove stranke i dalje surađivati.


Hoće li se premijer na kraju zahvaliti Miloradu Pupovcu i SDSS-u ili će zajedno odraditi mandat do kraja? Sve je izvjesnija druga opcija, da će odraditi mandat do kraja, unatoč brojnim protivljenima, teškim tonovima i povicima nekih viđenijih članova HDZ-a pa i samog Predsjedništva te stranke pa i onog ultimatuma HVIDRA-e koju, zanimljivo, vodi Plenkovićev stranački kolega Josip Đakić.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković otkrio zašto je danima izbjegavao kamere: ''Niti jedan premijer nije bio ovoliko dostupan. Može vam i netko drugi puniti program'' Zoran Milanović Može li se pokrenuti postupak opoziva Zorana Milanovića? HDZ razmišlja o tome, evo što o svemu kažu ustavni stručnjaci

Dojam je da Plenković te ultimatume uopće ne uzima za ozbiljno, da im ne pridaje nikakvu pažnju i da će se ova koalicija nastaviti. Činjenica je da Plenković balansira između vlastitog biračkog tijela, ali i ovog političkog pragmatizma.

S jedne strane kaže kako su Pupovčeve izjave da je Hrvatska faktor nestabilnosti apsolutno neprihvatljive, da to nije točno, da se u Hrvatskoj ne budi nikakv duh fašizma, ustaštva, prošlosti, a s druge strane kaže kako je za Hrvate najvažnije da se nacionalne manjine u Hrvatskoj osjećaju sigurno, udobno i lijepo i da nema većeg priznanja i potvrde demokracije, demokratičnosti i ljudskih prava u jednoj državi od one da se nacionalne manjine osjećaju ugodno.

Plenković je najavio novi sastanak s Miloradom Pupovcem, kaže da će to biti uskoro, u idućih nekoliko dana. Potvrdio je da su njih dvojica razgovarali već nekoliko puta, ali kako kaže, ne pada mu na pamet govoriti o sadržaju tog sastanka, o tome o čemu su razgovarali i što su eventualno dogovorili, jer, kaže to ne bi bilo politčki korektno prema koalicijskom partneru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr