Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je za Novu TV komentirao nastavak pregovora s Mostom koji su zakazani za ponedjeljak.


Nakon euharistijskog slavlja povodom 650. obljetnice osnivanja Župe Svete Klare koje je predvodio kardinal Josip Bozanić Andrej Plenković je za Novu TV rekao kako se razgovori s Mostom nastavljaju u ponedjeljak.

'Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna'. 

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade Andrej Plenković je kazao da nije.

'Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo'.

Andrej Plenković na euharistijskom slavlju povodom 650. obljetnice osnivanja Župe Svete Klare (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga.

'I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno'.

Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima Plenković je kratko kazao: 'U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina'.