451957
451957
451957
451957
451957

Plenković odgovorio jesu li prekinuti pregovori s Mostom

  • , 30.09.2016., 10:27
  • Autor:
  • komentara

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, demantirao je medijska nagađanja da su pregovori između HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove Vlade prekinuti.

 
 
 
 
Plenković je demantirao da HDZ paralelno vodi pregovore s HSS-om i HNS-om (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Plenković je demantirao da HDZ paralelno vodi pregovore s HSS-om i HNS-om (Video: Vijesti Nove TV u 14)

'Pregovori nisu prekinuti, normalno se odvijaju. Nastavljaju se u ponedjeljak', kazao je Plenković prije početka Liderove konferencije Dan velikih planova u hotelu Westin, opovrgavajući tako medijske navode da je Most prekinuo pregovore s HDZ-om jer su nezadovoljni podjelom funkcija.

Prema Plenkovićevim riječima, do kratkog prekida u pregovorima došlo je samo zbog njegovog boravka u Bruxellesu.

Na pitanje je li točno da je Boži Petrovu HDZ ponudio mjesto predsjednika Sabora odgovorio je: 

'Ništa se ne nudi. Razgovaramo o mnogim pitanjima, o podjeli dužnosničkih pozicija u Vladi i Saboru. Sve ćemo riješiti do 14. listopada.'

Demantirao je i da HDZ paralelno vodi pregovore s HSS-om i HNS-om. Kad je riječ o pregovorima s predstavnicima manjina u Saboru, predsjednik HDZ-a kazao je kako je normalno da oni podupiru program Vlade i da se prije nego nova Vlada počne raditi sve dogovori.

Plenković se osvrnuo i na svoj sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Cladueom Junckerom oko slučaja konverzije 'švicarca'. 

'Rekao sam Junckeru da vodi računa o ovom osjetljivom problemu', kazao je.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se