Andrej Plenković, predsjednik Vlade, tvrdi da Ivan Kovačić, ministar uprave, uopće nije nudio ostavku.


"Niti je ministar Kovačić nudio ostavku, niti je to bila tema", rekao je novinarima Andrej Plenković, predsjednik Vlade, dodajući da je suradnja u koaliciji Mosta i HDZ-a dobra, a da je Kovačićeva glavna zadaća reforma državne uprave koja treba biti učinkovita i čiji rad mora manje koštati.

Vezani članci Davor Filipović Filipović odbrusio Klisoviću: "Očito su toliko frustrirani Tomaševićevim preuzimanjem birača ljevice da više ne znaju što učiniti" Andrej Plenković Plenković se upisao u knjigu žalosti pa komentirao spekulacije da će HDZ zamijeniti kandidata za izbore u Zagrebu

"Niti mene niti moju Vladu efemerna, marginalna pitanja neće odvratiti od bitnoga, a bitno je gospodarski rast i razvoj", rekao je Plenković. 

Na novinarsko pitanje je li Tomo Medved, ministar branitelja, oštetio državni proračun za 30 tisuća kuna, što tvrdi Vesna Nađ, bivša djelatnica toga Ministarstva, Plenković je rekao da su ta pitanja ostala još od prošle vlade. "Nisam ni znao da je gospođa Nađ ostala bez posla, niti da je bila na 6 plus 6 niti što radi. Ako su se dva ministarstva dogovorila, to je za mene sasvim u redu", rekao je Plenković.

Plenković je na pitanje o HDZ-ovom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika rekao tek da će se stranački gradski odbor sastati u srijedu.

Plenković je osudio huliganizam na stadionima te rekao da treba oživjeti izreku "zdrav duh u zdravom tijelu" te da je to smisao sporta. "Divljaštvu tu nema mjesta. To nije imidž Hrvatske koji želim i moja Vlada će učiniti sve da to iskorijenimo. Jedan je način zakonski okvir, ali postoje i druge mjere koje su druge zemlje radile i mislim da ćemo morati razmisliti i o nekim novim definicijiama kaznenih djela", rekao je Plenković.