Andrej Plenković u Strasbourgu obrušio se na šefa HSS- a koji je na Twitteru napisao kako UDBA, očigledno, nije ubila dovoljno emigranata.


Premijer Andrej Plenković u Strasbourgu komentirao je status na Twitteru Kreše Beljaka koji je napisao da UDBA nije ubila dovoljno emigranata. Šef HSS-a se kasnije ispričao, no reakcije ne prestaju stizati.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Ponovno smo osigurali mir hrvatskim građanima i poduzetnicima'' Premijer Andrej Plenković Nad vojarnom u Kninu uočeni dronovi, Plenković: "Možemo špekulirati je li to djelovanje neke strane države"

Novinari su Plenkovića htjeli pitati nešto drugo, no on je sam otvorio temu, 

"Ja sam mislio da ćete me pitati nešto o gospodinu Beljaku. Nije to smiješno, nemojte se smijati. Gledam medijske reakcije, naročito jednog dijela medija koji gotovo da ne kažu 'evo, malo se zaletio'. Da je to napravio netko ioz HDZ-a ili netko iz opcija koje su desnije od nas, bilo bi zgražanje, napadi, osude na ntu i govoto prijave europskim institucijama", rekao je Plenković

"Takva vrsta ponašanja nekoga tko je u krajnjoj liniji dao potporu novoizabranom predsjedniku koji je imao parolu 'normalno' je sve samo ne normalno. To je nenormalno, nekulturno, primitivno, divlje. Taj isti Beljak je, kad sam ja bio ovdje prije dvije godine, čini mi se, predstavljao našu viziju Europe u Europskom parlamentu, našao za shodno da komentira, pa čak kritizira ili posprdno aludira na činjenicu da sam ja ovdje govorio pred na pet jezika. On takav kakav je, nekulturan, primitivan, čovjek koji lažno optužuje ljude koji su praktički izborili hrvatsku samostalnost. Usto je nepismen. Nije u stanju sastaviti ni onih 150 ili koliko već banalnih znakića na Twitteru. Njegova isprika meni, zajedno s njegovim ponašanjem, a i onima koje podržava ne znači apsolutno ništa", završio je Plenković. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju