Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na razini izvršne vlasti

Plenković: ''Naravno da sam razgovarao s Orbanom i o Ini''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu se održava i izborna konvencija Zajednice utemeljitelja HDZ-a ''Dr. Franjo Tuđman'' gdje je jedan od uzvanika i predsjednik HDZ-a i Vlade RH, Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u subotu činjenicu da je agencija Fitch zadržala u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', no povećala je izglede s negativnih na stabilne, što predstavlja prvi pozitivni pomak koji je ta agencija poduzela po pitanju hrvatskog rejtinga od 2003. godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Premijer je istaknuo kako je to rezultat dobrih stvari koje su se događale u zadnje vrijeme, smanjenog deficita te pozitivnih pomaka u financijskom smislu.

Na pitanje o lokalnim izborima istaknuo je kako su pripreme u stranci u tijeku, ali kako nisu još točno definirali kandidate na lokalnoj razini.

Također je potvrdio kako je s mađarskim predsjednikom, Viktorom Orbanom, razgovarao o Ini, te kako svaki put kada se sretnu na Europskom vijeću razgovaraju o nečemu, pa su tako 'naravno razgovarali i o Ini'.

Dodao je kako bi se slijedeći tjeda trebao sastavi savjet za Inu, te kako on sa svoje pozicije može rješavati stvari samo s izvršne razine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene