Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Banskim dvorima

Andrej Plenković o zahtjevima za izbacivanje Lauca iz Znanstvenog savjeta: "Nismo mi SDP da izbacujemo. Neka odu na kavu i malo popričaju"

Andrej Plenković nakon sastanka Znanstvenog savjeta rekao je da su mjere stožera dobile potporu.

Naglasio je kako je sad puno manje hospitaliziranih i preminulih, iako raste broj novozaraženih. Kaže kako, prema njegovim saznanjima, hrvatska obala ostaje narančasta. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

Rekao je kako se nada da ćemo od ove turističke sezone ostvariti 65 posto prometa rekordne 2019. "Već je sad sasvim jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska", kazao je.

Komentirao je sukob Gordana Lauca i HUBOL-a.

"Nismo mi iz SDP-a da izbacujemo ljude", rekao je, a onda dodao da Vlada ne odgovara za stavove tih znanstvenika jer su oni u savjetu na dobrovoljnoj bazi. 

"Mi ne odgovaramo za stavove tih znanstvenika. To moraju oni sami. Neka odu malo na kavu i neka malo popričaju jesu li se dobro razumjeli. Nećemo mi tu arbitrirati", rekao je. 

"Ne želim komentirati. Neka se sam bavi svojim objavama. Meni se čini da on kao i drugi nastoji biti konstruktivan i objektivan. Niti ja potpisujem ono što govori, niti on govori u ime Vlade. Ne bavim se time. Naša je linija - cijepite se", dodao je premijer.  Na pitanje ruši li mu autoritet, kaže: "Da se vi time ne bavite, ne bi o tome nitko govorio. Jako malo ljudi prati sve što činimo, iznenadili biste se."

Je li se razgovaralo o primanju treće doze cjepiva? 

"Ako se utvrdi da je to potrebno, onda ćemo doći u tu fazu. EU je već unaprijed naručio 1,8 mlrd. dolza za razdoblje od 2022. i 2023. Hoće li to trebati, odlučit će medicina", rekao je. 

Komentirao je večerašnje spajanje Pelješkog mosta

"On mijenja sve. Fizičko spajanje južnog djela fascinantan je događaj za sve. I moramo biti ponosni što smo takav projekt realizirali. Most je arhitektonski prekrasan", kazao je premijer.

"Ja se osjećam dobro. Pratio sam gradnju. Osjećam se sjajno. Postojat će pet velikih postignuća koja će ostati nakon naše Vlade. Jedan je Pelješki most, ne dogodi se u svakoj generaciji da se spoji teritorij. Iduće godine ući ćemo u šengenski prostor, zatim u eurozonu. Doći će nam Rafali, a u godinama pred nama obnavljat ćemo  Zagreb i Banovinu. Ovo je veliki dan. Najveći će biti otvaranje", odgovorio je na pitanje kako se osjeća zbog spajanja mosta.

Komentirao je stanje u SDP-u. 

"Hrvatskoj treba politička stabilnost. Ja shvaćam da su isključili neke zastupnike. To su njihove odluke. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na rejting", zaključio je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene