Verbalni sukob, reakcija na reakciju, polemika predsjednika i premijera sve je žešća. Izazvan jučerašnjom konferencijom za novinare Andreja Plenkovića, Zoran Milanović sazvao je danas svoju. Čim je završila, novinare je u Banske dvore pozvao premijer. I na optužbe uzvratio optužbama. Obje konferencije pratio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak. Donosimo njegovu analizu.


Ovo će sigurno potrajati tjednima, a možda i mjesecima. Ni jedna ni druga strana ne žele popustiti ni milimetra. Predsjednik je rekao da neće uzeti godišnji odmor i šutjeti na optužbe, a nešto slično je rekao i premijer. Nakon svega što smo danas čuli pitanje je mogu li njih dvojica više uopće civilizirano komunicirati, kaže Andrija Jarak.

Vezani članci Sjednica VNS-a Kako građani doživljavaju neslaganje Milanovića i Plenkovića: "Je l' mogu ja to iskreno? Dajte se uozbiljite, ljudi" Andrej Plenković - 6 Plenković prihvatio Milanovićev prijedlog, sjednica VNS-a održat će se u Vladi: "Prozori će biti otvoreni. Predsjednik će prvi put posjetiti obnovljenu dvoranu"

Premijer kaže postoje zakoni, postoje ovlasti, postoje razna vijeća i odbori na kojima moraju razgovarati, ali izgleda da privatno neće sjesti za stol i riješiti nedoumice koje stoje između njih dvojice, smatra reporter.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će se ponašati u Vukovaru, jer već neko vrijeme nisu viđeni zajedno na raznim manifestacijama, zaključuje Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr