Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomašvić izbjegava medije

Policija podnijela optužni prijedlog protiv požeško-slavonskog župana zbog obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević iz HDZ-a pozvan je u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja.

Protiv Tomaševića je, kako je Novoj TV odgovoreno iz prekršajnog suda, podignut optužni prijedlog policije, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Pročitajte i ovo Ubijeni Katie Higton i Steven Harnett stravična ubojstva u Engleskoj Monstrum ubio bivšu partnericu, masakrirao njezina dečka i silovao još jednu ženu pred djecom: "Romeo i Julija sada mogu zajedno umrijeti" Slika nije dostupna za siječanj Obrana se žalila: Odgođeno suđenje Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje

 

Kako nam je potvrdila požeška policija, Tomašević je od jutros bio na obradi u policiji koja je optužni prijedlog proslijedila prekršajnom sudu.

Dežurni sudac je saslušao okrivljenika, koji je svoju obranu dao u prisutnosti odvjetnice. U obrani je opovrgnuo navode iz optužnog prijedloga.

Nakon toga u svojstvu svjedoka i žrtve nasilja saslušana je Mara Tomašević. U optužnom prijedlogu predloženo je saslušanje 9 svjedoka i zbog toga danas nije donesena nikakva meritorna odluka, već se prekršajni postupak nastavlja. Predmet optužnog prijedloga je verbalni sukob.

Tomašević izbjegao medije, ne javlja se na pozive

Župan Tomašević nakon policije, cijelo poslijepodne proveo u zgradi prekršajnog suda. Nakon ispitivanja prešao je u zgradu županijske uprave za ceste iz koje je uz pomoć svojih vozača otišao, izbjegavajući kamere i medije.

Župan se ne javlja na telefon, a u njegovom uredu nitko ne odgovara na pozive.

Nema odgovora iz HDZ-a

Nova TV poslala je upit i HDZ-u, na koji još uvijek nema službenog odgovora.

Građani Požege s kojima je reporter Nove TV Vanja Margetić razgovarao, ne žele pred kamere, no osuđuju svaki oblik nasilja.

 

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić potvrdio je Hini da je u ponedjeljak navečer između 22 i 23 sata žena u pratnji policije došla u bolničku hitnu službu gdje je pregledana te je utvrđena manja povreda. Nakon pregleda je zajedno s policijom otišla, a bolnica je po službenoj dužnosti podnijela prijavu policiji o obiteljskom nasilju.

Tomašević je za župana prvi put izabran u lipnju 2013. godine kao kandidat HDZ-ove koalicije u kojoj su bili i HSS, HSLS, HSP AS i Stranka umirovljenika. Na ovogodišnjim lokalnim izborima pobijedio je u prvom krugu s 54,47 osvojenih glasova. 

U njegovu službenom životopisu stoji da je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata te da se "tijekom bogate vojne karijere" školovao i u Mađarskoj, Engleskoj, SAD-u i Kanadi.

Bio je zapovjednik stožera kopnene vojske u Karlovcu, Dočasničke škole u Jastrebarskom, Učilišta kopnene vojske na zagrebačkom Črnomercu te vojarne u Požegi. Umirovljen je u lipnju 2012. u činu brigadnog generala.

Tomašević se spominjao kao jedan od HDZ-ovih kandidata za ministra obrane u vladi Tihomira Oreškovića.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene