Alen Filipović Grčić, pobjednik Bare, u subotu je s 8 punata osvojio i Čoju, drugo prednatjecanje Alke.


Alen Filipović Grčić s dvije "sride" i jednim pogotkom "u dva" u subotu je bio najbolji kopljanik na drugom prednatjecanju uoči sutrašnje, 301. Sinjske alke.

Vezani članci Sinj se sprema za Alku i veliku Gospu - 2 Održala se za vrijeme kuge i kolere pa je neće zaustaviti ni koronavirus: Pripreme za Alku u punom jeku, ali u drugačijim uvjetima Kolinda Grabar-Kitarović, Gordan Jandroković, Andrej Plenković na Sinjskoj alci (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Počela 304. Sinjska alka: U Sinju cijeli državni vrh, stigao i velik broj gledatelja iz stranih država

Natjecanje je počelo sa satom odgode jer je u Sinju gotovo cijeli dan padala kiša. Iako su uvjeti na trkalištu bili iznimno teški, alkari su postigli dobre rezulte, a gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Vojvoda Ante Vučić u znak pobjede Filipoviću Grčiću privezao je 211 centimetara crvene čoje.

Viteško alkarsko društvo pobjednika Alena Filipovića Grčića nagradilo je s 20 tisuća kuna i srebrnom plaketom Alke. Njegovom momku Anti Perajici također je pripala srebrna plaketa Alke.

Tridesetogodišnji Alen Filipović Grčić godine potječe iz stare alkarske obitelji, a na Alki je debitirao 2002. Do sada je osvojio tri Bare, dvije Čoje i Alku. 301. Sinjska alka održati će se sutra s početkom u 16 sati i 30 minuta. (Hina)