Vojnici u pet gradova diljem Hrvatske jutros su u redovima čekali kako bi darovali krv. Akcija simboličnog naziva „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018" održana je u pet vojarni diljem zemlje - Zagrebu, Zemuniku, Pločama, Sinju, ali i samom gradu heroju, Vukovaru. Iako je većina onih koji su se odazvali krv darivala i više desetaka puta, u ovakvoj prigodi kažu, sve je emotivnije i posebnije.

Galerija


"Ovo je simbolika, ta da danas vojska da krv za nekoga tko je dao krv za oslobođenje stradanja u Vukovaru i Škabrnji", rekao je brigadni general Boris Zdilar, savjetnik načelnika glavnog stožera za zdravstvo.

Vezani članci Dalibor Bartulović Shorty (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Najljepše i najpoznatije pjesme posvećene Gradu Heroju: "Ima jedan grad, oduvijek mi drag..." Obitelj Alandžak (Foto: obiteljski album) Martina i Bojan: ''U Vukovaru mi je sve lijepo, ali jednu stvar nikada neću razumjeti''

Zlatko Pocintela iz gardijske oklopno-mehanizirane brigade naglasio je kako se hrvatski vojnici na ovaj simbolični način žele zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoježivote za obranu RH. 

"Kao što su ovjde ljudi gubili život, tako sada spašavamo druge živote", izjavio je Vlatko Glavaš, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar. 

Desetnik Ivica Milan rekao je kako je "povod Vukovar i Škabrnja. Da napravimo za naše poginule, za naše branitelje i općenito za naš narod neko dobro djelo.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr