Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobavljači Agrokora morat će problem regresnih mjenica bilateralno rješavati s kreditnim institucijama i faktoring društvima i to do 31. svibnja, kako je prvotno određeno Promemorijom.


Na današnjem sastanku predstavnika koordinacija dobavljača Agrokora i predstavnika kreditnih institucija i faktoring društava koji su pristupili Promemoriji o mjenicama Agrokora, dogovoreno je da se rok za Promemoriju o mjenicama ipak neće produživati, kako je prvotno najavio Agrokorov povjerenik Ante Ramljak, već ostaje 31. svibnja.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Bivšem šefu Agrokora Ivici Todoriću odbijen zahtjev za žalbu protiv izručenja Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora

Dobavljači su čak bili zaprijetili i obustavom robe ako se ne ispoštuju njihovi zahtjevi, no od toga su odustali. 

"Pozivaju se dobavljači odnosno vjerovnici društva Agrokor i povezanih društava da do 31. svibnja bilateralno urede svoje odnose s kreditnim institucijama i faktoring društvima, kako bi se riješilo pitanje prijave tražbine i da namire potraživanja koja su ostala nepodmirena uslijed otvaranja postupka izvanredne uprave.

Faktoring društva i banke kao vjerovnici s jedne strane te dobavljači s druge strane, koji su pristupili Promemoriji, nastavit će surađivati u rješavanju problema dobavljača u cilju ublažavanja negativnih posljedica ove situacije.

Dogovor bilateralnog sporazuma svakog pojedinog dobavljača i vjerovnika u roku predviđenom Promemorijom pretpostavka je za postizanje novih rješenja i mogućnosti za ovu situaciju. Pozitivan učinak takvih rješenja i mogućnosti mogao bi se onda protegnuti na stranke koje su dogovorile bilateralne sporazume.

Svi dionici u postupku izvanredne uprave Agrokora se pozivaju da u procesu oporavka sustava Agrokor i dalje, kao vjerovnici društava koncerna Agrokor, u granicama svojih mogućnosti ulažu najveće napore kako bi navedena društva, dobavljači i kreditne institucije odnosno faktoring društva postigli zajedničko, prihvatljivo rješenje, koje će osigurati da obveze temeljem izdanih mjenica u konačnici podmire glavni mjenični dužnici, odnosno društva koncerna Agrokor", priopćeno je iz Agrokora.