Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa još nije gotovo

Sastanak Udruge malih dioničara Agrokora: "Riječ je o velikim interesima i velikom novcu. Bit će još velike pravne borbe oko nagodbe"

Andrija Jarak ispred Trgovačkog suda (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak ispred Trgovačkog suda (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak ispred Trgovačkog suda (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U tijeku je sastanak Udruge malih dioničara Agrokora koji nisu zadovoljni jučerašnjom nagodbom. Tvrde da je ona protuzakonita i najavljuje tužbe. Sve prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

"Poduži je spisak onog što smeta malim dioničarima. Prvo, tvrde da je postignuta nagodba protuzakonita, jer ju je usvojilo privremeno, a ne stalno vjerovničko vijeće, koje nikad nije formirano. Sporan im je legitimitet pojedinih članova tog vijeća, za koje tvrde da im je izvanredni povjerenik za vrijeme trajanja postupka podmirio sva potraživanja pa je samim time bilo i upitno koliko su oni bili zainteresirani i motivirani da se bore za potraživanja ostalih vjerovnika. Smeta ih i na koji način su pojedina jamstva svrstavana u kategoriju kvalitetnih i nekvalitetnih, jer o tome je ovisilo kolika će biti visina potraživanja", kaže Jarak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavnica dobavljača Marica Vidaković Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika" Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Preostalo još 48 dana Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug"

Nakon megaročišta održanog u srijedu potpuno je jasno da slijede nove tužbe i nove pravne borbe i da će ovdje na trgovačkom sudu biti jako puno posla.

"Domaći financijski vjerovnici se pitaju zbog čega njihov novac vrijedi manje od novca, primjerice, ruskih banaka ili američkih financijskih fondova i po kojem se to kriteriju sve to isplaćivalo, jer nekom je priznato 80 posto potraživanja, a netko se morao odreći svega, dok su drugi dobili svih 100 posto", ističe Jarak.

"Primjerice, Adris je posudio Ivici Todoriću i njegovom Agrokoru milijardu kuna i dobili su određena koorporativna jamstva, međutim na kraju im je priznato samo 25 posto tih potraživanja, točnije 250 milijuna kuna, koje nisu dobili u novcu, nego im je to pretočeno u dionice. Tako će u novom Agrokoru imati 1,4 posto vlasništva", kaže Jarak.

Riječ je o velikim interesima i velikom novcu i zasigurno će tu biti još puno pravne borbe oko te nagodbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene