Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak na godišnje pregovore?

Marica Vidaković iz Kraša: ''Legitimno je pravo da štitimo svoje interese''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gošća Dnevnika Nove TV bila je prokuristica Kraša Marica Vidaković koju su iz Grupe NTL i Ultra Gros prozvali zbog poziva zaposlenicima na potrošnju u Konzumu.

Gospođo Vidaković, zbog čega ste pozvali svoje zaposlenike da kupuju u Konzumu?

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna ZA DNEVNIK.HR Pogledajte kako je prozvana šefica Kraša odgovorila na oštru reakciju trgovaca

"Prije svega, poštujem sve trgovačke lance koji posluju na području RH. Dijelovi moje izjave su izvađeni iz konteksta, apsolutno nisu bili nikakav poziv da moji zaposlenici ne kupuju u ostalim lancima".

Iz Udruženja hrvatskih trgovaca kažu da je vaša izjava diskriminirajuća, da ste ih povrijedili i da ih takvom izjavom stavljate u podređeni položaj.

"Ako oni iz moje izjave igdje iščitaju da sam ja pozvala moje zaposlenike ili potrošače da ne kupuju kod njih, spremna sam se javno ispričati. To u mojoj izjavi ne stoji. Dapače, legitimno je pravo da štitimo svoje interese, a to znači da posrnuli lanac apsolutno treba vratiti povjerenje potrošača kako bismo svoja potraživanja danas - sutra mogli i naplatiti".

Mislite li da će ova situacija možda narušiti vaš poslovni odnos?

"Ne, ne mislim. Osim ako intencija trgovaca koji su se obratili, a u jednoj rečenici to i stoji, nije da je ovo pritisak na godišnje pregovore, pa da zauzimaju bolju poziciju u tim budućim pregovorima".

Danas je novi sastanak između dobavljača i vladinog povjerenika. Očekujete li neki dogovor? Hoće li uskoro krenuti i neke isplate?

"Očekujemo neke odgovore od povjerenika, a ono što smo mi sami postavili kao svoje uvjete prilikom prve faze smo korigirali i stavili u vrijeme i prostor u kojem se trenutno nalazimo. Prve isplate su već išle. Prvih 50 milijuna kuna s računa Agrokora je išlo već drugi dan nakon deblokade i to za one prioritetne poslove koji su bili potrebni da bi se zavrtio ciklus - proizvodnja, lanac dobave i na koncu i punjenje polica zbog potrošača koji će navratiti u Konzum". 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene