Nova TV (Foto: Dnevnik.hr)
Nova TV (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o dopuštenosti koncentracije poduzetnika koja bi nastala stjecanjem izravne kontrole Slovenia Broadband S.a r.l., tvrtke u sklopu američke investicijske kompanije KKR, nad Novom TV d.d., najgledanijom komercijalnom televizijom u Hrvatskoj.


Obavijest objavljenu na stranicama AZTN-a prenosimo u cijelosti.

"Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je donijela odluku o dopuštenosti koncentracije poduzetnika koja bi nastala stjecanjem izravne kontrole poduzetnika Slovenia Broadband S.a r.l. nad poduzetnikom Nova TV d.d.

Vezani članci Dar Mar - 1 Sretna vijest za obožavatelje serije "Dar Mar": Započelo snimanje novih epizoda, a ovog četvrtka ne propustite finale sezone! Slika nije dostupna CME dogovorio prodaju Nove TV medijskoj grupi United Group koja je u većinskom vlasništvu američkog investicijskog fonda KKR

 

Uzimajući u obzir strukture mjerodavnih tržišta usluga televizijskih kanala na malo i na veliko, na tržištu stjecanja (iskorištavanja) audio-vizualnoga televizijskog sadržaja i na tržištu televizijskog oglašavanja te tržišnu snagu i udjele sudionika koncentracije na mjerodavnim tržištima, AZTN je ocijenio da konkretna koncentracija ne bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje, naročito ne na način da se njome stvara novi ili jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu.

AZTN je donio odluku nakon što je Agencija za elektroničke medije 26. ožujka 2018. donijela odluku kako provedbom namjere koncentracije koja uključuje Slovenia Broadband S.a r.l. i Nova TV d.d., ne nastaje nedopuštena koncentracija u smislu odredbi Zakona o elektroničkim medijima (dalje: ZEM). Agencija za elektroničke medije je temeljem odredbi ZEM-a nadležna za provedbu odredbi navedenog zakona koje se odnose na zaštitu pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija te osiguravanja nadzora nad provedbom odredbi ZEM-a o programskim načelima, te je nadležna i za davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije kao i suglasnosti za promjenu odnosno dopunu programske osnove."