Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Istre je, iz Adris grupe, stigla potvrda da će ulaganjem milijardi kuna voditi val investicija koje bi trebale ubrzati gospodarski oporavak čitave Hrvatske.


Milijarde kuna, s kojima raspolažu banke i tvrtke, Vlada želi što prije vidjeti uložene u strateške projekte koji će nas izvesti iz krize. Dio projekata je pri kraju. Poslodavci su ih pomno pripremili. Gospodarstvo, sektor koji jedini zarađuje, predugo je blokirano sporom birokracijom i više ne može čekati.

Vezani članci Hurricane Girls Ove tri prelijepe Srpkinje poharale su Balkan poput uragana, a nama su otkrile kako na njih reagiraju Hrvati Slika nije dostupna Vlada iz Adrisa izvlači dvije milijarde kuna?

‘Upravo sada sa Ministarstvom gospodarstva radimo jednu inventuru tih investicijskih projekata i ja samo mogu reći da su to projekti zasigurno u iznosima većim čak i od 2 milijarde eura’, rekao je Bernard Jakelić, v.d. glavnog direktora HUP-a.

Kao važna karika u investicijskim projektima spominje se jedna od naših najjačih kompanija, Adris grupa. Upravo su ondje, u svega tjedan dana, bili i predsjednik Josipović i premijerka Kosor. ‘Upravo aktivacija domaćog kapitala,kojega ima u Adris grupi, je nešto što je vrlo pozitivno i ja se nadam da će doći do realizacije tih planova’, rekao je predsjednik Josipović.

U posljednje 4 godine Adris je u Hrvatskoj investirao više od 3 milijarde kuna. Investirati žele i dalje. ‘U koje područje, u ovom je trenutku vrlo teško reći no svakako možemo reći da bismo rado investirali u područje energetike’, rekao je Predrag Grubić, glasnogovornik Adris grupe.

Osim Adris grupe, tu je i golemi projekt IKEA vrijedan 300 milijuna eura, ali i investicije u turizmu, od kojih je jedna od najznačajnijih vezana uz golf.