Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Actavis tuži Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravni zatupnik islandske tvrke Actavis najavljuje tužbu protiv Republike Hrvatske zbog odugovlačenja povratka novca uplaćenog na ime garancije. Nakon što je islandska tvrtka Actavis odustala od utrke za Plivom, prije otprilike dva tjedna, još im nisu vraćene dvije i pol milijarde dolara.

"Svaki dan kašnjenja sa otpuštanjem garancije našem klijentu nanosi štetu od otprilike 55.000 eura.", objasnio je pravni zatupnik Actavisa Tin Dolički za Obiteljski radio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Actavis nije trebao biti tajni sponzor SDP-a' Slika nije dostupna Actavis odustao od Plive

Iako nitko iz HANFE nije bio dostupan za izjave, oglasili su se priopćenjem u kojem tvrde da su Islanđani bili unaprijed upoznati sa svim troškovima.

Uobičajeno je da se rok za vraćanje garancije utvrđuje ugovorom, a ako nema takvih stavki rok je 48 sati. Actavisov odvjetnik Tin Dolički tvrdi da u njihovom ugovoru nije bilo vremenskih odrednica i da je zbog toga Actavisu polog već trebao biti vraćen.

"Ta se garancija trebala otpustiti odmah nakon što je naš klijent obavijetio da to želi.", istaknuo je Dolički.

Ovakve istupe pravnih zastupnika Actavisa u HANFI ocjenjuju pritiscima, koji su u suprotnosti sa zakonom i Kodeksom odvjetničke etike. Posebno osuđuju navodno simuliranje podizanja kaznene prijave zbog nezakonitog postupanja njihove agencije.

Odvjetnik Tin Dolički objašnjava da je u Državnom odvjetništvu uistinu bio, ali iz posve drugog razloga."Bilo koja osoba koja namjerava tužiti Republiku Hrvatsku prvo je dužna kod Državnog odvjetništva inicirati postupak za mirenje odnosno pokušaj nagodbe.", kaže Dolički.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene