Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Actavis je privremeno odustao od daljnjeg nadmetanja za Plivu, stoji u priopćenju koje je danas objavljeno na islandskoj burzi. Actavis će također pokrenuti postupak poništavanja garancije pri Hanfi koju je priložio u ponudi za preuzimanje Plive, najveće istočnoeuropske farmaceutske kompanije.


"Vjerujemo da bi zajednički nastup Plive i Actavisa stvorio jednu od najznačajnijih tvrtki u našoj industriji, no nećemo preplatiti akviziciju unatoč velikim potencijalnim sinergijama", izjavio je Robert Wessman, predsjednik uprave Actavisa.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Actavis nije trebao biti tajni sponzor SDP-a' Slika nije dostupna Sanader u Veroni imao tajni sastanak s Plivom?

"Mi u Actavisu vjerujemo da je naša trenutačna ponuda od 795 kuna po dionici poštena i realna... osim toga, mi imamo limit koliko daleko možemo ići jer imamo odgovornost izaći pred naše dioničare i reći im što je doista dobar posao", kaže Wessman.

Actavis će pokrenuti i postupak poništavanja garancije pri Hanfi koju je priložio u ponudi za preuzimanje Plive.

Čini se da će Actavis ipak pričekati i vidjeti može li Barr, koji nudi 820 kuna po dionici, prikupiti više od 50 posto dionica, što će bez državnih 18 i Actavisovih 20 biti dosta teško.

U kompaniji tvrde da je odustanak ipak privremen te da će zadržati pravo uključivanja u proces nadmetanja za Plivu u budućnosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju