Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIVŠI PREMIJER

Sanader na stadionu u Kalinjingradu navijao za hrvatsku reprezentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader s tribina stadiona u Kalinjingradu pratio je utakmicu između Hrvatske i Nigerije.

Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer kojem se već godinama u Hrvatskoj sudi i, među ostalim, za ratno profiterstvo, vrijeme između sudskih ročišta krati - navijanjem pa je tako utakmicu Hrvatska - Nigerija pratio sa stadiona u Kalinjingradu. 

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro i Mario Mandžukić na dočeku u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) JUNAK BROĐANA Mario Mandžukić stigao u uzavreli Slavonski Brod i zapjevao sa Škorom: "Ponosan sam što sam ovdje!" Ivan Rakitić, Raquel Mauri (Foto: Instagram) Više od pola milijuna ljudi Vatreni ponedjeljak za povijest: U nepreglednom nizu trenutaka za pamćenje odabrali smo njih 10 veličanstvenih

Tijekom dana se na društvenim mrežama pojavila fotografija nekolicine hrvatskih navijača sa Sanaderom iz Kalinjingrada, na kojoj se vidi da bivši hrvatski premijer oko vrata ima i akreditaciju. 

Sanader na stadion ipak nije došao u navijačkoj maijici, već u odijelu i košulji, a od navijačkih rekvizita nataknuo je tek kapu i oko vrata ogrnuo navijački šal. 

Bivšem hrvatskom premijeru sudi se, između ostalog, za slučaj Hypo u kojem ga se tereti da je sredinom devedesetih godina, tada kao zamjenik ministra vanjskih poslova, primio proviziju te austrijske banke. 

U prvom je suđenju Sanader bio proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na10 godina, što je Vrhovni sud smanjio na osam i pol, no Ustavni sud presudu je ukinuo i zatražio novo suđenje na Županijskom sudu u Zagrebu. 

U prvoj presudi bivši premijer i predsjednik HDZ-a  je, osim za ratno profiterstvo, bio osuđen i za primanje mita od mađarskog MOL-a, a postupci su u međuvremenu razdvojeni.

U ožujku ove godine mu je potvrđena i optužnica (peta po redu) zbog prodaje jeftine struje Diokiju Roberta Ježića, koji je inače i krunski svjedok u slučaju Ina-MOL. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene