Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovačka policija i inspekcija dobili su jučer dojavu o velikom pomoru ribe na ušću rijeke Korane u Kupu nizvodno od Karlovca, izvijestio je danas Državni centar 112.


Nadležne službe su izašle na mjesto pomora i uzele uzorke ribe i vode. 

Vezani članci Biljana Željeznjak - 3 Obala je potopljena, a kakvo je stanje kod Karlovca? "Doći će ponovno do porasta vodostaja" Rijeka Kupa Strava na Kupi: Pronađeno tijelo muškarca, pretpostavlja se o kome je riječ

Prema procjeni ribočuvara, uginulo je oko 4 tone ribe, a Državni centar 112 o događaju je izvjestio državnog vodopravnog inspektora i Hrvatske vode, kaže se u priopćenju Državnog centra 112. 

Vodopravna inspektorica Karlovačke županije Dubravka Mušić, koja je obavila inspekcijski nadzor jučer oko 14.30 sati, kaže da je uzela uzorke vode i da se na rezultate analiza ovlaštenog laboratorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo čeka najmanje 5 dana. 

Na tom dijelu Kupe postoje gradski kanalizacijski ispusti i ispust mesne industrije PPK. 

Dokumentacija i vodopravne dozvole u PPK-u su uredne te u prvom inspekcijskom nadzoru nije bilo moguće utvrditi da je postojalo zagađenje, rekla je Hini inspektorica Mušić. 

Moguće je i da je riječ o ispiranju kanalizacijskih cijevi nakon obilnih kiša, ili je zagađenje došlo s područja uzvodno, rekla je Mušić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju