Obavijesti Video Pretražite Navigacija

4 tone ribe uginulo na Kupi u Karlovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka policija i inspekcija dobili su jučer dojavu o velikom pomoru ribe na ušću rijeke Korane u Kupu nizvodno od Karlovca, izvijestio je danas Državni centar 112.

Nadležne službe su izašle na mjesto pomora i uzele uzorke ribe i vode. 

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Prema procjeni ribočuvara, uginulo je oko 4 tone ribe, a Državni centar 112 o događaju je izvjestio državnog vodopravnog inspektora i Hrvatske vode, kaže se u priopćenju Državnog centra 112. 

Vodopravna inspektorica Karlovačke županije Dubravka Mušić, koja je obavila inspekcijski nadzor jučer oko 14.30 sati, kaže da je uzela uzorke vode i da se na rezultate analiza ovlaštenog laboratorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo čeka najmanje 5 dana. 

Na tom dijelu Kupe postoje gradski kanalizacijski ispusti i ispust mesne industrije PPK. 

Dokumentacija i vodopravne dozvole u PPK-u su uredne te u prvom inspekcijskom nadzoru nije bilo moguće utvrditi da je postojalo zagađenje, rekla je Hini inspektorica Mušić. 

Moguće je i da je riječ o ispiranju kanalizacijskih cijevi nakon obilnih kiša, ili je zagađenje došlo s područja uzvodno, rekla je Mušić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene