Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojasnio je stvari

Šeks: Mirovina mi je 12.500 kuna. Hajka na mene je neshvatljiva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks odgovorio je na brojne prozivke zbog podnošenja zahtjeva za povlaštenom mirovinom.

'Ja sam zatražio da mi Zavod za mirovinsko osiguranje prema postojećem zakonu utvrdi visinu mirovine. Oni su to napravili i donijeli rješenje prema kojem mi se određuje mirovina u iznosu od 12 500 kuna', rekao je Vladimir Šeks.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora"

Istakao je kako u mirovini nije biti niti jedan dan, niti jedan sat. No, istovremeno, kada je donijeto rješenje o utvrđivanju mirovine, donijeto je i rješenje o stavljanju te mirovine u mirovanje. 'Ja sam se odlučio za taj korak iz jednog razloga, a to je zato što su iz Kukuriku koalicije dolazili različiti prijedlozi kojim će biti ukinute povlaštene mirovine', objasnio je Šeks.

Kaže kako je među prijedlozima bio i onaj u retroaktivnom ukidanju pa se on stoga, da mu mirovina radikalno ne bude smanjena, osigurao rizika od moguće promjene zakona.

'Imam 43 godine staža, preko 20 sam godina u zastupničkim klupama, odradio sam šest saziva sabora, ovo sada je sedmi. Nisam postupio protuzakonito. Što je nemoralno u tome da sam iskoristio postojeći zakon, odnosno svoje zakonsko pravo i ako sam želio osigurati mirovinu postojećim zakonom', tvrdi Šeks.

Tvrdi da je nekorektno i nepošteno imputirati mu nemoralnost. Vladimir Šeks kaže kako je svjestan da su građani imali ogromna očekivanja i kako su bijesni i ogorčeni na saborske zastupnike . 'No, takva hajka na mene, izbor za krunu nemoralnosti i proglašavanje državnog neprijatelja je neshvatljivo. Mirovinu koja mi je sada predviđena smatram da sam poštenim političkim radom zaslužio', zaključuje.

Vladimir Šeks komentirao je i sukob SDSS-a i HDSSB-a i zaključio da se radi o trajnom konfliktu između tih dviju stranka. 'Stanimirović je u tvorevini u Slavoniji i zapadnom Srijemu obnašao dužnost predsjednika. U vrijeme rata bio je u Lovasu, gdje je izvršen stravičan pokolj i masakr. On kaže da je bio mobiliziran. Zato je sukob između SDSS-a i HDSSB-a', pojasnio je Šeks i zaključio kako se oni u te stvari neće plesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene