Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u prosincu iznosili 6.014 kuna, što je za 2,17 posto više nego u studenom.


Prosječna neto plaća u listopadu iznosila je 4.579 kuna, a njome se moglo pokriti 76,12 posto životnih troškova.

Vezani članci Slika nije dostupna SSSH: Sindikalna košarica u veljači 0,01 posto veća nego u siječnju Slika nije dostupna Životni troškovi u rujnu manji za 0,22 posto

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u prosincu je iznosila 7.560 kuna, što je za 1,84 posto više nego u studenom. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 60,56 posto troškova podstanarske obitelji.

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 911,32 kune.

Minimalni troškovi umirovljeničke košarice u prosincu su iznosili 3.463 kune, a s prosječnom mirovinom koja je u rujnu iznosila 2.000 kuna moglo se pokriti samo 57,77 posto troškova.

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju