Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog toplog vremena računi za grijanje niži čak 17,5 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezona grijanja završava u utorak, 15. svibnja, poručuje HEP Toplinarstvo, najveći proizvođač i distributer toplinske energije za kućanstva i industrijske pogone u Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Osijeku i Sisku.

Sezona je počela 15. rujna, a cjelokupni sustav s distribucijom do stanica u zgradama, uspješno je isporučivao toplinsku energiju za 113.790 kućanstava i 5706 poslovnih potrošača, piše Vjesnik.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Tijekom sezone isporučeno je 1.210,411 MWh toplinske energije, što je 25 posto manje nego u prethodnoj ogrjevnoj sezoni, koju HEP Toplinarstvo ocjenjuje uspješnom. Većih kvarova nije bilo, a manji popravci organizirani su noću od 22 do 6 sati, kada je reducirano grijanje. S obzirom na blagu zimu, isporučeno je manje toplinske energije nego prethodnih godina, što se odrazilo i na računima, koji su prosječno bili niži 17,5 posto. 

'Od utorka započinje remont pogona s dijelovima sustava koji se koriste za grijanje sanitarne tople vode, tj. oko 15 posto instaliranih kapaciteta',  najavio je Mijo Marović, direktor Toplinskih mreža HEP-a i dodao kako počinje i priprema kućnih instalacija za predstojeću sezonu grijanja. U tome sudjeluju sami građani, odnosno predstavnici suvlasnika i upravitelja zgrada sredstvima pričuve. 

Do 15. rujna potrebno je pripremiti sve instalacije za početak grijanja, kada se uključuje tzv. pogonska spremnost sustava i automatska regulacija u toplinskim stanicama te otvaranje grijanja čim vanjske temperature padnu ispod 17 stupnjeva Celzija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene