Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Janšin apel novoj vladi

'Udahnite kisik gospodarstvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer u odlasku Janez Janša pozvao je novi parlament da hitno prihvati zakone koje predlaže njegova Vlada kako bi se 'udahnulo kisika' domaćem gospodarstvu i izbjegla moguće produbljivanje gospodarske krize.

'Ako nova većina u kratku roku podupre mjere koje predlažemo, gospodarstvo će pomoć dobiti odmah i Slovenija bi tako mogla izbjeći recesiju i veći rast nezaposlenosti', rekao je Janša nakon sjednice Vlade na kojoj su predložene zakonske mjere kojima bi trebalo pomoći domaćem gospodarstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Helikopter Mi-171Sh Nakon snažnog nevremena Sloveniji dolazi pomoć iz Hrvatske: Poslan helikopter s osmero pripadnika ratnog zrakoplovstva

Riječ je o paketu mjera kao što je izmjena Zakona o porezu pravnih osoba kojom se poduzećima smanjuju porezne stope te povećavaju porezne olakšice za ulaganje u razvoj i inovativne proizvode, a ponovno bi se uvela i opća porezna olakšica za ulaganja. 

Janša je rekao da bi se time dao potreban kisik gospodarstvu u vrijeme dolazeće krize i Slovenija bi već za dvije godine mogla izići iz recesijskih tendencija koje zahvaćaju Europu.

Komentirajući zahtjeve uprave i sindikata da država 'ponovno otkupi' dionice 'Mercatora', najveće slovenske tvrtke i nacionalnog trgovačkog lanca, Janša je rekao da za to ne vidi potrebe. Riječ je o 'političkom pritisku' direktora Pivovarne Laško Boška Šrota na buduću Vladu koja bi mogla popustiti zbog toga pritiska, ocijenio je Janša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene