Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer protiv smanjenja PDV-a

'Učinci na neke proizvode vrlo su upitni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako pozdravlja prijedlog SDP-a o smanjenju PDV-a na dječju hranu i osnovne prehrambene namirnice, no izrazio je i sumnju u njegove pozitivne učinke.

'To je stara teorija i prijedlog, ali pozdravljam činjenicu da SDP aktivno razmišlja o trenutnoj situaciji', rekao je Sanader novinarima nakon otvaranja šestog ministarskog foruma 'Pravosuđe i unutarnji poslovi - EU i Zapadni Balkan'.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Ilustracija Španjolska odgađa naplatu PDV-a Sprema se štrajk makarona: ''Prije ste mogli dobiti dva paketa tjestenine za jedan euro, a sada...''

Ocijenio je kako su učinci smanjenja PDV-a na neke proizvode 'vrlo upitni', o čemu se, dodao je, slažu i stručnjaci.

Naime, kako je, istaknuo premijer Sanader, 'bilo je slučajeva kada je Vlada smanjila poreze, ali se cijena nije smanjila'.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na konferenciji za novinstvo govorio o prijedlogu SDP-ovih izmjena Zakona o PDV-u, u kojima se predlaže uvođenje porezne međustope od 10 posto na ulje i masti, na dječju hranu, odjeću, opremu i pelene, na prirodni plin, električnu energiju, grijanje i tekuća goriva. 

SDP tvrdi da bi tom mjerom maloprodajne cijene spomenutih proizvoda za kućanstva pale za oko 9 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene