Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta u Cerniku pokraj Nove Gradiške označio je početak gradnje gospodarske zone na oko 43 hektara prostora.


Najavio je kako će do kraja godine Vlada u dio komunalne
infrastrukture za opremanje zone uložiti oko milijun i pol kuna, a do njezina završetka ukupno 40 milijuna kuna.

Vezani članci Kuća obitelji Mamić u izgradnji u okolici Ljubuškog - 3 FOTO Mamići u okolici Ljubuškog grade vilu, pogledajte kako izgleda Radovi na Rimac kampusu - 4 VIDEO Pogledajte kako napreduje izgradnja Rimčevog kampusa, vrijednog 200 milijuna eura

U Hrvatskoj djeluje 130 gospodarskih zona s 20 tisuća zaposlenih, što potvrđuje opravdanost Vladina projekta ulaganja u zone, rekao je Kalmeta.

Dodao je kako je plan otvoriti ukupno 400 gospodarskih zona, za koje je veliko zanimanje ulagača, posebno onih koji žele otvoriti proizvodne pogone.

Općinski načelnik Nikola Jugović vjeruje kako će u sljedeće dvije do tri godine u gospodarskoj zoni biti otvoreno 300 novih radnih mjesta.

Mnogo očekujemo od zone jer svake godine dajemo potporu za 20 do 25 studenata, a željeli bismo da se barem dio njih vrati u općinu i pridonese njezinu razvoju, kaže Jugović.

Za boravka u Brodsko-posavskoj županiji ministar Kalmeta je najavio da će uskoro biti otvorena prva dionica autoceste Sredanci - Beli Manastir na koridoru 5 c od Sredanaca do Đakova na kojoj će 22. listopada početi tehnički pregledi.

Istodobno se gradi i na drugim dijelovima te autoceste i potkraj
sljedeće godine bit će gotova i druga dionica sve do Osijeka, najavio je Kalmeta.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju