Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Seoski turizam potrebno je uklopiti u sveukupan razvoj hrvatskog turizma i gospodarstva, zaključeno je na zajedničkoj tematskoj sjednici triju saborskih odbora - za razvoj i obnovu, za turizam te poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.


Na tematskoj sjednici 'Aktualno stanje, mogućnosti i pretpostavke razvoja ruralnog turizma u Hrvatskoj sa smjernicama toga razvoja' govorilo se o stanju, teškoćama u razvoju i budućnosti seoskog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na različite uvjete, poput normativnih, obrazovnih, organizacijskih, razvojnih, novčanih i promidžbenih.

Vezani članci Milica Šostar, Igor Šostar i Sanja Jurišić Život u Zvonimirovu gradu: ''Knin je danas pun ljudi, svi će oni nestati za 10 dana, uvijek ista priča. Mi ostajemo i borit ćemo se" Hrvatski BDP na dnu Europe (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najskromniji rast gospodarstva u cijeloj Europskoj uniji: Uz ovu dinamiku, ove godine će i Rumunjska preteći Hrvatsku po razvijenosti

Sudionici su zaključili da je seoski turizam bitan čimbenik u očuvanju identiteta, tradicije i običaja seoskog područja. Ta djelatnost štiti okoliš, jača autohtonu tradicijsku i ekološku proizvodnju i pomaže razvoju tih krajeva na osnovi održivog razvoja, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je 14 hrvatskih županija, brojne jednice lokalne samouprave te različite ustanove nedavno potpisale Deklaraciju o ruralnom razvoju.