Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Vlada će tijekom ovog mjeseca Saboru uputiti prijedlog izmjene Zakona o PDV-u kojima bi se PDV na novine smanjio sa 22 na 10 posto, najavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader nakon sjednice Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak.


To je Vladin doprinos smanjenju troškova i povećanju standarda hrvatskih građana, kao što je bilo smanjenje stopa PDV-a u turizmu, odnosno njihovo ujednačavanje na 10 posto, rekao je Sanader.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o upadu antimaskera u školu: "Te svinjarije neće raditi! Ne mislim da ih treba tući, već pojačati represivne mjere" Računi, ilustracija Čeka li nas lančano poskupljenje? Rastu cijene struje u gospodarstvu, građani u strahu od većih računa: "Malo, malo pa to dižu"

Sanader je rekao i da Hrvatska mora razmotriti oblikovanje
imigracijske politike, jer se već suočava s nedostatkom radne snage. U tom smislu, podsjetio je je da je anketna stopa nezaposlenosti smanjena na 10,5 posto, a ustvrdio je i da je u posljednje tri godine u gospodarstvu otvoreno 80 tisuća novih radnim mjesta.

'Cilj Vlade je u narednom četverogodišnjem razdoblju smanjiti anketnu nezaposlenost na stopu od 6 posto, pod pretpostavkom ulaska Hrvatske u EU i NATO', rekao je premijer.