Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Vlada će ovaj mjesec predložiti smanjenje PDV-a na novine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vlada će tijekom ovog mjeseca Saboru uputiti prijedlog izmjene Zakona o PDV-u kojima bi se PDV na novine smanjio sa 22 na 10 posto, najavio je predsjednik Vlade Ivo Sanader nakon sjednice Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

To je Vladin doprinos smanjenju troškova i povećanju standarda hrvatskih građana, kao što je bilo smanjenje stopa PDV-a u turizmu, odnosno njihovo ujednačavanje na 10 posto, rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada će promisliti o korekcijama stope PDV-a Slika nije dostupna Vlada: Smanjiti PDV na tiskovine na 10 posto

Sanader je rekao i da Hrvatska mora razmotriti oblikovanje
imigracijske politike, jer se već suočava s nedostatkom radne snage. U tom smislu, podsjetio je je da je anketna stopa nezaposlenosti smanjena na 10,5 posto, a ustvrdio je i da je u posljednje tri godine u gospodarstvu otvoreno 80 tisuća novih radnim mjesta.

'Cilj Vlade je u narednom četverogodišnjem razdoblju smanjiti anketnu nezaposlenost na stopu od 6 posto, pod pretpostavkom ulaska Hrvatske u EU i NATO', rekao je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene