Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju uzbunio Hrvatsku

Rohatinski: Nisam dao prognozu o oporavku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, demantirao je tako guverner središnje banke Željko Rohatinski svoj intervju za Dow Jones Newsvires.

Rohatinski je objasnio kako je na novinarkino pitanje o mogućem oporavku potvrdio da bi jednom, u doglednoj budućnosti, do njega moglo doći, ali da će biti spor i dugotrajan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rohatinski: Inflacija u 2008. neće biti manja od 6 posto Slika nije dostupna Rohatinski: 'Stoiberova izjava je netočna i neprimjerena'

Naime, intervju je mnoge u Hrvatskoj ponukao da pomisle kako ugledni i popularni direktor Središnje banke u vrlo uglednom inozemnom mediju proglašava kraj krize u Hrvatskoj. Guverner pojašnjava kako je govorio na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku o procjeni BDP-a u drugom kvartalu. Ti podaci govore samo da je strmoglavi pad sada zaustavljen. I industrijska proizvodnja i BDP sada su na puno nižoj razini nego lani i nastavljaju stagnirati. Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, zaljučuje guverner.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene