Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, demantirao je tako guverner središnje banke Željko Rohatinski svoj intervju za Dow Jones Newsvires.


Rohatinski je objasnio kako je na novinarkino pitanje o mogućem oporavku potvrdio da bi jednom, u doglednoj budućnosti, do njega moglo doći, ali da će biti spor i dugotrajan.

Vezani članci Boris Vujčić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Guverner Vujčić: "Strah građana da će s uvođenjem eura porasti cijene je mit" Slika nije dostupna Rohatinski: Inflacija u 2008. neće biti manja od 6 posto

Naime, intervju je mnoge u Hrvatskoj ponukao da pomisle kako ugledni i popularni direktor Središnje banke u vrlo uglednom inozemnom mediju proglašava kraj krize u Hrvatskoj. Guverner pojašnjava kako je govorio na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku o procjeni BDP-a u drugom kvartalu. Ti podaci govore samo da je strmoglavi pad sada zaustavljen. I industrijska proizvodnja i BDP sada su na puno nižoj razini nego lani i nastavljaju stagnirati. Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, zaljučuje guverner.