Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, demantirao je tako guverner središnje banke Željko Rohatinski svoj intervju za Dow Jones Newsvires.


Rohatinski je objasnio kako je na novinarkino pitanje o mogućem oporavku potvrdio da bi jednom, u doglednoj budućnosti, do njega moglo doći, ali da će biti spor i dugotrajan.

Vezani članci Bojan Fras, viceguverner Hrvatske narodne banke Kako će se rasplesti priča s prešutnim minusima? Viceguverner u Dnevniku Nove TV umiruje potrošače Hrvatska narodna banka HNB od banaka tražio očitovanje o masovnom otkazivanju prešutnih prekoračenja. Objasnili što se događa

Naime, intervju je mnoge u Hrvatskoj ponukao da pomisle kako ugledni i popularni direktor Središnje banke u vrlo uglednom inozemnom mediju proglašava kraj krize u Hrvatskoj. Guverner pojašnjava kako je govorio na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku o procjeni BDP-a u drugom kvartalu. Ti podaci govore samo da je strmoglavi pad sada zaustavljen. I industrijska proizvodnja i BDP sada su na puno nižoj razini nego lani i nastavljaju stagnirati. Nisam davao nikakve prognoze pa ni one o oporavku, zaljučuje guverner.