Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rajić dao direktorima po milijun eura nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Rajić, vlasnik zagrebačke Lure, svoje je menadžere Gordana Radina (predsjednika Uprave Lure) i Ivana Kličeka (člana Uprave tvrtke) nagradio dionicama u vrijednosti nešto manjoj od milijun eura.

Kako je jučer priopćeno iz Lure, a prenosi Zagrebačka burza, Radin je stekao 15.000 dionica, a Kliček 15.030 dionica Lure, po čemu svakome od njih pripada po 0,5 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke. Direktori su te bonuse dobili na temelju odluke Nadzornog odbora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bio je odličan prema svima' Mještani Baške Vode ne vjeruju da je njihov župnik prodao zemlju i pobjegao Slika nije dostupna Oduševio premijerku Kosor Povratak Luke Rajića u vrh hrvatskog biznisa!

Po toj odluci Lura je otkupila jedan posto dionica od većinskog vlasnika Luke Rajića i dodijelila ih Radinu i Kličeku. 

Dionice su ukupno stajale oko 13,5 milijuna kuna, što znači da je svaki direktor dobio nešto manje od milijun eura. Kako nam je potvrdio Radin, ovaj bonus je jednokratna isplata, a ne redovni godišnji bonus koji dobivaju menadžeri.

Na Skupštini dioničara Lure, koja će se održati 16. listopada, Radin i Kliček odlaze u Nadzorni odbor tvrtke, a novi šef Lure postaje mladi i uspješni Mato Zadro, dosadašnji menadžer za mliječnu diviziju. 

Inače, Lura je već izvjesno vrijeme u tranzicijskom razdoblju. 

Ranijih godina odlučila se za strategiju iskoraka u razne sektore prehrambene industrije (keksi, pića), no ta je strategija revidirana i Lura se vraća u svoju glavnu, mliječnu domenu. 

Ostali dijelovi kompanije koji nisu mliječna industrija već su prodani ili se prodaju. Na tom tragu je i odluka da se kompanija preimenuje u Dukat (otkuda je sve i krenulo), no to je zasad još neslužbena informacija.

Bonusi u Hrvatskoj do dva milijuna eura

Budući da su u nas menadžerski ugovori poslovna tajna i neke kompanije objavljuju tek ukupne iznose bonusa za sve direktore, ne zna se konkretno koliko iznose najveći godišnji bonusi. 

Prema podacima kojima raspolažu upućeni, najveći bonusi u zemlji idu do razine od dva milijuna eura. 

Najveći dio tih izdašnih bonusa isplaćuje se temeljem opcijskih ugovora kroz stjecanje dionica po povlaštenim uvjetima, a manji se isplaćuju u “kešu”.

Isplata bonusa uglavnom je vezana za uspješnost poslovanja kompanije, a najčešće najveće bonuse dobivaju direktori banaka, naftnih, farmaceutskih, duhanski i telekom kompanija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene