Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici Volkswagena pristali na dulje radno vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Volkswagena dogovorila je sa sindikatima povećanje broja radnih sati u šest njemačkih tvornica i to bez ikakve novčane nadoknade za produljeni rad.

Umjesto toga, u zamjenu za povećanje broja radnih sati na 33 sata tjedno, uprava je garantirala ostanak na radnom mjestu do 2011. godine za 100 tisuća svojih radnika.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Kompanija se također obvezala novu generaciju svojeg najuspješnija modela Golf izrađivati u matičnoj tvornici u Wolsfburgu, a povečat će se i kapaciteti proizvodnje tvornice na 450 tisuća vozila godišnje.

Tvrtka već neko vrijeme pokušava smanjiti troškove proizvodnje svojih vozila. Modeli poput Golga, doduše, odlično se prodaju, ali nose premali profit.

Volkswagen je stoga u početku tražio da radnici rade 35 sati tjedno.

- Ove mjere osigurat će radna mjesta do 2011. godine, a vjerojatno i dulje u svih šest domaćih tvornica, rekao je Hartmut Meine, pregovarač sindikata.

- S ovim dogovorom napravili smo velik korak naprijed u restrukturiranju tvrtke i poslovanja, izjavio je generalni direktor Volkswagena Horst Neumann. 

- Pregovori su bili teški, no karakteriziralo ih je odlučnost obiju strana da se Volkswagen oporavi i postane konkurentniji, što smo ovim sporazumom i postigli, dodao je Neumann.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene