Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada ima strategiju

Putin: Sporazum o Opelu mora potaknuti i rusku automobilsku industriju Zagr

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin rekao je da se sporazum kojim državna Sberbanka preuzima 35 posto udjela u Opelu General Motorsa mora uklopiti u opću strategiju razvoja ruskog automobilskog sektora.

‘Ruska vlada ima strategiju za razvoj automobilske industrije i ovaj sporazum o kojem govorimo mora se u uključiti u strategiju razvoja automobilske industrije’, rekao je Putin na sastanku s ministrima vlade. Putin je rekao da vlada, iako nema izravnog učešća u Opelu, pozdravlja ulogu Sberbanke u sporazumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pouzdan terenac ' Putin otkrio tajnu o svom automobilu Slika nije dostupna Čeka nas uzbudljiva godina VIDEO: Noviteti auto industrije za 2010.

Prema sporazumu, kanadska grupa Magna preuzet će 20-postotni udjel u Opelu a ruska banka Sberbank 35 posto, što će tom konzorciju dati većinu. GM će zadržati 35 posto udjela, dok će preostalih 10 posto otići radnicima Opela. Konzorcij planira surađivati s ruskim proizvođačem vozila Gaz kako bi proizveo više od milijun vozila u Rusiji i istočnoj Europi.

 (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene