Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad se zauzeo za sebe

Prijedlog mjera za lakše prevladavanje krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko Poglavarstvo na sjednici utvrdilo prijedlog mjera kojima bi se ublažio udar gospodarske krize na građane, obrtnike i male poduzetnike.

Izmijenjene su odluke o spomeničkoj renti, komunalnom doprinosu i najamninama gradskih prostora, a sve odluke vrijedit će za 2009. godinu, nakon što ih prihvati Gradsko vijeće Šibenika. Visina spomeničke rente umjesto 5 kuna po četvornom metru trebala bi biti 3 kune što će za proračun značiti oko 320.000 kuna manje prihode, rečeno je na sjednici.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Ankica Parat Bakljas i Sanja Jurišić Kritična veća okupljanja Epidemiologinja ističe da tajenje kontakata nije jedini problem: "Ljudi zanemaruju simptome, treba se javiti liječniku..."

Kako je dodano na taj se način želi potpomoći gospodarski položaj poslovnih subjekata koji su obveznici plaćanja spomeničke rente. Također, kako su odlučili članovi Poglavarstva najamnina poslovnih prostora i stanova u vlasništvu Grada Šibenika bit će manja za 10 posto, a mijenja se i cijena komunalnog doprinosa.

'Kriterij obračuna komunalnog doprinosa za svaki dodatni prostorni metar pomiče se sa 300 metara prostornih na 600 metara prostornih, dok drugi parametri ostaju isti, odnosno za građevinu od 600 metara prostornih u prvoj zoni cijena doprinosa će sada biti 36.000 kuna, dok je prema dosadašnjim propisima to bilo 63.000 kuna', navodi se u obrazloženju izmjena Odluke o komunalnom doprinosu.

Uz te mjere, gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić, izvijestila je Poglavarstvo kako je zatražila od direktora gradskih poduzeća da u 2009. godini uštedama na materijalnim troškovima održe likvidnost svojih poduzeća, ali uz zadržavanje kvalitete usluga. U javnim gradskim poduzećima prema traženju gradske uprave tijekom ove godine neće biti novog zapošljavanja i povećavanja plaća, kao i nabave nove opreme, poput vozila.

Gradonačelnica Klarić napomenula je i da se gradski proračun zasad puni zadovoljavajućom dinamikom te nema potrebe za rebalansom. Još prošle godine šibenska gradska uprava donijela je odluku o zamrzavanju plaća u 2009. godini za djelatnike gradske uprave i ustanova kojima je osnivač Grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene