Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da će njegova administracija idućih dana objaviti drugi dio svojih planova za pomoć automobilskoj industriji SAD-a uz uvjet da tvrtke provedu sveobuhvatno restrukturiranje.


Naznaka dodatne savezne potpore potaknula je oporavak dionica General Motorsa, a došla je u trenutku kada je američki proizvođač najavio da je 12 posto njegovih radnika prihvatilo otpremnine. Dionice automobilske industrije su se oporavile a GM je skočio za više od 14 posto pošto su Obamine izjave potaknule očekivanja da američki dužnosnici, iako će tražiti velika odricanja od kreditora i dioničara, neće prisiljavati GM i Chrysler na stečaj.

'Očekujemo da proizvođači automobila surađuju s nama u restrukturiranju. Mi ćemo im osigurati određenu pomoć', rekao je Obama upozorivši da ako nisu spremni na nužne promjene i restrukturiranja neće novcem poreznih obveznika pokrivati njihove gubitke.

Vezani članci U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima" Slika nije dostupna VIDEO: Noviteti auto industrije za 2010.