Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljen obračun

Nova prijetnja Areni: Snijeg bi mogao srušiti krov?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rat konkurentskih građevinskih tvrtki IGH i Ingre oko krova Arene Zagreb pojačava se. Nakon što je INGRA kao izvođač radova skinula sa sebe odgovornost što Arena nema trajnu dozvolu te zbog toga prozvala ministricu Marinu Matulović Dropulić i IGH, IGH uzvraća udarac.

Krov zagrebačke rukometne arene nije izveden u skladu s projektom i urušio bi se u slučaju jačeg snijega. Upravo takav bio je zaključak stručnjaka IGH koji su obavili nadzor Arene Zagreb. INGRA je, stoji u priopćenju IGH, na to bila upozorena, ali nije popravila nedostatke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader i Bandić zadovoljni radovima na Areni Zagreb Slika nije dostupna Ugovor o rukometnoj areni sredinom idućeg tjedna

Na ove je, kako su ih nazvali netočne navode, reagirala i INGRA, te izdala priopćenje u kojem navodi sljedeće: 

'Prvo, potpuno je nelogično da sada, nakon što je IGH-ov nadzorni inženjer za krov Franjo Turčić predložio izdavanje privremene uporabne dozvole, IGH tvrdi kako krov Arene Zagreb, citiramo: 'ne zadovoljava projektom i propisima tražene uvjete glede nosivosti i sigurnosti'. 

Znači li to da je IGH suglasan da se idućih 90 dana održavaju priredbe u Areni Zagreb uz nesiguran krov? I tko je u tom slučaju trebao biti odgovoran za 15.200 gledatelja na rukometnoj utakmici 27. 12.?', stoji u priopćenju. 

Dalje nastavljaju i tvrde kako je 'glavni projektant Berislav Medić potvrdio kako bi se krov mogao opteretiti s čak 1.000 tona snijega, bez ikakvih posljedica'. Dodaju kako se sada na krovu nalazi osam topova koji bi mogli rastjerati eventualni snijeg pa čak i mećavu.

'INGRA još jednom ponavlja kako je uvjerena da će neovisno vještačenje potvrditi kako nije bilo zapreka za izdavanje uporabne dozvole, a tada će s pojaviti i pitanje naknade štete koju je zbog ovakvih postupaka i rušenja ugleda pretrpjela naša tvrtka', stoji u pripćenju INGRA-e.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene