Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ugovor o rukometnoj areni sredinom idućeg tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor o izgradnji rukometne arene na zagrebačkom Laništu trebao bi biti potpisan sredinom idućega tjedna budu li usuglašene sve njegove pojedinosti, najavio je danas na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenivši da je učinjen velik korak prema konačnom rješenju.

Dodao je da prijedlog ugovora usklađuju pravni eksperti i da je sada malo manje pesimist nego što je bio jučer. Napomenuo je da će, kada bude potpisan ugovor, konačno biti poznat i definitivan izgled rukometne arene i da će investitor otkupiti projektnu dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arena Zagreb bit će dovršena u roku Slika nije dostupna Potpisan sporazum o izgradnji Hrvatskog rukometnog doma

Bandić je izrazio uvjerenje da će se ubrzo riješiti i
administrativno-proceduralna pitanja oko osnivanja tvrtke koja će u ime Grada i Vlade biti nositelj posla i upravljati budućom rukometnom arenom, te je dodao da je to u postupku na Trgovačkom sudu.

Naglasio je da poštuju svaki gospodarski subjekt koji želi biti
partner Gradu, ali da moraju voditi računa o interesima Grada.
Potpisati nešto na rok od 28 godina velika je obaveza, tim više što se radi o ogromnim sredstvima, kazao je Bandić.

Dogradonačelnik Ivo Jelušić, koji je u ime Grada pregovarao s konzorcijem Ingre i Trigranita, istaknuo je da je interes Grada
obranjen u cijelosti i da su mu u pregovorima ušteđena znatna sredstva, jer bi Grad puno više koštalo da su pristali na prvotnu verziju ugovora.

Tvrtke Ingra i Trigranit prihvatile su sve uvjete koje je tražio
Grad, rekao je Jelušić i naveo da je, prema njima, Grad oslobođen odredaba o izgradnji trgovačkog centra i komunalne infrastrukture na svoj trošak, a investitor neće biti oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa. Grad također nije pristao da mu se iznajmi samo dvorana, nego i poslovni prostor unutar nje, što je također prihvaćeno, kao ni na to da na dvoranu bude bezuvjetno stavljena hipoteka.

Na upit o izgradnji rukometne dvorane na Sveticama, gradonačelnik Bandić je rekao da taj projekt ide svojim tijekom i da je već dosta učinjeno iako njezina i gradnja nije uvjet za dobivanje Svjetskog rukometnog prvenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene