Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni stimulans autoindustriji

VIDEO: 2500 eura svakome tko kupi novi auto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme krize, Njemačka je pronašla recept kako pomoći posrnuloj autoindustriji. Svatko tko odjavi stari auto i kupi novi, ove će godine dobiti od države 2500 eura.

Vicky je jedna od mnogih koja vozi auto stariji od 9 godina. Za novi nije imala novaca. Spas je stigao od njemačke države. U paketu mjera kojim se bore protiv recesije pomoć je i autoindustriji. Ljudi, poput Vicky dobit će 2 i pol tisuće eura ako kupe novi auto, a svoj stari odjave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše ih kritizirao Trump na doručku s predstavnicima autoindustrije Slika nije dostupna Mladi i uspješni Vedran i Dario jedini su hrvatski dizajneri automobila!

'Mislim da je bonus sjajan za ljude koji nemaju mnogo novaca, a imaju stari auto. Ja sam već htjela kupiti novi auto, prije nekih godinu dana, ali financijski nisam bila u mogućnosti. Sada je ovaj državni bonus dodatni poticaj za kupnju', kaže Vicky Hornisch.

Državni poticaj otvorio je i zlatni rudnik vlasnicima auto-otpada. Posla je, kako tvrde, više nego ikada. Program je dio najvećeg državnog paketa pomoći njemačkom gospodarstvu nakon Drugog svjetskog rata. U dugoročnu uspješnost mjera nisu svi uvjereni.

Dio njemačke javnosti kritizira bonuse za nove automobile. Smatraju kako ne štite njemačke proizvode. Svim kupcima država daje novac, bez obzira na to jesu li se odlučili za auto njemačkog proizvođača ili nekog drugog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene