Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene poduzetnice

Koče ih birokracija, nedostatak poticaja i šovinizam, ali one ne odustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženama poduzetnicama, pogotovo onima iz ruralnih sredina, dobro bi došli poticaji. Osim što ih muče problemi kao i sve druge poduzetnice imaju i dodatne poteškoće s plasmanom svojih proizvoda na tržište. No, većina njih se ne predaje.

Nakon što je iskusila život u gradu dvadeset dvogodišnja Tina odlučila se vratiti u Gorski kotar i početi samostalni posao. Unatoč mnogim problemima, nije odustala i uskoro će ovdje niknuti farma jelena lopatara. 'Bitno je imati dobar projekt, dobro ga osmisliti, biti uporan, gurati dalje i ne stati na prvoj prepreci', kaže Tina.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

A prepreka je mnogo, kažu poduzetnice iz ruralnih krajeva. Od prevelike birokracije pa do šovinizma. I Vesna, koja sa suprugom već dugo ima nasade kupusa, krumpira i češnjaka u okolici Ogulina, također je na početku imala takve probleme. 'U početku je ženi možda malo teže dok se dokaže i stane u red zajedno s muškim poduzetnicima, ali onda kasnije jednostavno nema više nikakve razlike, svi smo jednaki u tome', smatra Vesna.

>> Sve je više žena poduzetnica, bolje prolaze u krizi...

No, valja biti uporan i ne odustajati pa se može uspjeti, kaže Nataša koja već petnaest godina vodi obrt u Fužinama. 'Ja se jako, dosta dobro borim sad već imam nekakvo iskustvo iza sebe tako da nekako borbena sam rekla bih u tome pa evo valjda je to taj način, treba i duha za sve to imati', rekla nam je Nataša Kozlica.

Kada posao krene i sruše se razne barijere poduzetnice iz ruralnih krajeva teško plasiraju svoje proizvode. Tu bi im trebala u pomoć uskočiti država koja bi tako poticala mlade poput Tine da se vrate u rodni kraj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene