Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupština karlovačke gradske tvrtke "Toplane" prihvatila je danas zbog gubitka od 32,8 milijuna kuna sanacijski program s planom otpuštanja 10 od ukupno 90 djelatnika, smanjenja plaća svih zaposlenika te poskupljenja grijanja za potrošače.


Sanacijski program predložio je novi direktor Ivan Mrzljak, donedavni gradski pročelnik za razvoj. Izričito je najavio da će među otpuštenim djelatnicima biti i četvorica prijašnjih direktora, koji su nakon svojih smjena ostajali na raznim radnim mjestima Također će se prosječne neto plaće zaposlenika s 5700 smanjiti na 4600 kuna, kazao je direktor Mrzljak.

Vezani članci Emil Tedeschi Emil Tedeschi za Dnevnik Nove TV o poskupljenju i Vladinim mjerama: "Nitko nema problema da se onih 0,2 do 3 posto, među koje spadam i ja, dodatno oporezuje" Ilustracija Od subote poskupljuju brojne cigarete: Pogledajte cijene koje nas čekaju od vikenda

Toplana je od Hrvatske energetske regulatorne agencije HERA-e zatražila poskupljenje od 35,1 posto u odnosu prema sadašnjoj cijeni od 5,82 kune po četvornom metru stana, kazao je Mrzljak. Dodao je kako se boji hoće li Vlada zbog poskupljenja koja su zahvatila cijelu državu prihvatiti taj zahtjev za povišenjem cijena, kazao je.

Na skupštini je odlučeno da se nastavi sa zamjenom plamenika na mazut onima na zemni plin, čime će se povećati započete uštede.

Planirano je i povećanje broja korisnika Toplaninih usluga, bolja naplata te ukidanje povlastica za invalide, udovice i stradalnike iz Domovinskog rata koji će ubuduće plaćati punu cijenu grijanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju