Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslodavci pritišću

HUP: Gdje su vladine antirecesijske mjere?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarska kriza u sve jasnijim brojkama pokazuje koliko je opasna. 150 hrvatskih industrijskih radnika na dan dobije otkaz, a ta bi se brojka uskoro mogla i znatno povećati. Alarmantne podatke iznijela je Hrvatska udruga poslodavaca, koja od Vlade traži provođenje hitnih mjere za očuvanje radnih mjesta.

Poslodavaci Vladi zamjeraju odugovlačenje s anti-recesijskim mjerama. Predlagali su ih prije 4 mjeseca, a iz Banskih Dvora ni glasa. Vrijeme je prošlo, a dramatičan trend otkaza se pojačava. U samo dva mjeseca Hrvatska broji čak 35 tisuća nezapolsenih više.Poslodavci traže hitne mjere za spas radnika. Odgoda plaćanja poreza na dobit, državne subvencije za očuvanje radnih mjesta, uvođenje kraćeg radnog tjedna i olakšavanje carinskih rokova.

Pročitajte i ovo Davor Majetić očekuju i nove poteze HUP pohvalio mjere za spas gospodarstva, ali upozorava Vladu što se ne smije dogoditi Slika nije dostupna Poslodavci negoduju 'Vladini savjetnici nisu sposobni izvući industriju iz krize'

Bit će zanimljivo vidjeti reakciju Vlade na apel poslodavaca. Jer gotovo sve prijedloge mjera Ekonomskog Vijeća koje je sama osnovala, do sada je ignorirala. Hoće li poslodavci i njihovi radnici imati više sreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene