Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gospodarska kriza u sve jasnijim brojkama pokazuje koliko je opasna. 150 hrvatskih industrijskih radnika na dan dobije otkaz, a ta bi se brojka uskoro mogla i znatno povećati. Alarmantne podatke iznijela je Hrvatska udruga poslodavaca, koja od Vlade traži provođenje hitnih mjere za očuvanje radnih mjesta.


Poslodavaci Vladi zamjeraju odugovlačenje s anti-recesijskim mjerama. Predlagali su ih prije 4 mjeseca, a iz Banskih Dvora ni glasa. Vrijeme je prošlo, a dramatičan trend otkaza se pojačava. U samo dva mjeseca Hrvatska broji čak 35 tisuća nezapolsenih više.Poslodavci traže hitne mjere za spas radnika. Odgoda plaćanja poreza na dobit, državne subvencije za očuvanje radnih mjesta, uvođenje kraćeg radnog tjedna i olakšavanje carinskih rokova.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Opatiji Župan pisao premijeru Plenkoviću: ''Neopravdano smo kažnjeni zbog pojedinih ostalih primorskih županija" Slika nije dostupna 'Vladini savjetnici nisu sposobni izvući industriju iz krize'

Bit će zanimljivo vidjeti reakciju Vlade na apel poslodavaca. Jer gotovo sve prijedloge mjera Ekonomskog Vijeća koje je sama osnovala, do sada je ignorirala. Hoće li poslodavci i njihovi radnici imati više sreće.